NADOHVAT RUKE

Ponesite miša na svom prstu

16.04.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Miš ili modni dodatak za ljubiteljice tehnologije? Na prvi pogled teško je reći, no kad se uključi, Ring Mouse 2 pokazuje sve svoje mogućnosti

Računalni miš više se ne koristi samo za upravljanje računalom, već postaje i sredstvo za upravljanje različitim multimedijskim sustavima i televizorima.

Međutim, klasični miš u takvim slučajevima može biti problematičan zbog činjenice da mu je za funkcioniranje potrebna ravna podloga.

No novi miš iz Geniusa, Ring Mouse 2, za funkcioniranje treba samo jedan prst.

'Zračni miš' dizajniran je tako da se natakne na kažiprst, poput prstena, dok palac iste ruke upravlja mišem.

Ring Mouse 2, poput klasičnog miša, ima sve funkcije koje korisniku trebaju - od uobičajene tri tipke do mogućnosti kretanja po dokumentu u četiri smjera. Dovoljno je prstom prijeći preko dijela osjetljivog na dodir i jednostavno listati dokumente.

Miš u sebi ima litij-ionsku bateriju koja se puni putem USB kabela, a s računalom se spaja putem malog adaptera na maksimalnu udaljenost od deset metara.

Zbog svoje veličine i načina rada mogao bi svoje mjesto naći i u džepu poslovnih ljudi koji često putuju i koriste prijenosna računala, a nemaju prostor za korištenje klasičnog miša ili im je nezgodno koristiti touch pad.

Ring Mouse 2 je dostupan po cijeni od 50-ak dolara (300 kuna).