SPECIJALNI VIRTUALNI DOGAĐAJ

Pokémon Go Fest: Igrači popularne igre uspjeli su uloviti skoro milijardu džepnih čudovišta

28.07.2020 u 13:41

Bionic
Reading

Ovogodišnji Pokemon Go Fest bio je u cijelosti virtualan, a dio novca zarađenog na ulaznicama uložit će se u neprofitne udruge diljem SAD-a

Ovogodišnja virtualna verzija Pokémon Go Fest bila je prva svoje vrste koja je vrata otvorila svim igračima, bez obzira gdje oni živjeli. Upravo zbog toga ovaj virtualni događaj privukao je sudionike iz preko 124 zemlje diljem svijeta gdje su lovci na virtualna čudovišta uspjeli uloviti skoro milijardu pokémona.

Događaj je, podsjetimo, uključio novi zadatak svakog dana, kulminiravši velikom bitkom protiv Tima raketa i hvatanja mitokoškog pokemona Victini. Ostale značajke uključile su nove shiny i regionalne pokemone koji su se pojavili izvan svojih uobičajenih okružja. Konačno, premda su predmeti za lakše privlačenje Pokemona bili korisni, najviše ih se i dalje moglo uloviti izlaskom iz kuće, pojašnjava The Verge.

Premda je događaj bio dizajniran da ga se može igrati od kuće, Niantic kaže da je svaki igrač tijekom igranja prohodao prosječno 15 kilometara. Da bi olakšali lov, tvorci su pojačali moć predmeta koji privlači pokemone, te su Tim raketu strpali u balon kojeg je moguće presresti dok nadlijeće igračevu lokaciju.

Niantic će, kao što je najavio, dio zarade prenijeti u Black AR, i druge američke neprofitne organizacije koje nastoje obnoviti lokalne zajednice. Kompanija je obećala da će minimalno uložiti 5 milijuna dolara, no prodaje karata nadmašile su tu razinu te su dosegle 10 milijuna dolara.