DAMAGE INC

Pogledajte kako je izgledala propala videoigra Metallica: Damage Inc.

19.10.2016 u 17:14

Bionic
Reading

Poznati thresh metal bend je, vjerovali ili ne, trebao dobiti vlastitu brendiranu videoigru, no zvijezde to, na žalost svih obožavatelja žestoke svirke i razbijenih automobila, ipak nisu htjele

Igra je bila u stadiju razvoja još davne 2003. kad su je autori odlučili strpati u koš za smeće. Razlog zbog kojeg vjerojatno niste čuli za nju je i taj što je nikad nisu ni objavili. Sve što je ostalo od nje je prototip čiji video je nedavno osvanuo na YouTubeu.

Igru Metallica razvijao je Black Rock (tada poznatiji kao Climax Brighton) a zvala se Damage Inc.: Metallica. Black Rock je, u drugu ruku, najpoznatiji po igrama Pure i Split/Second.

Damage Inc.: Metallica trebao je izaći na PlayStationu 2, Xboxu i PC-u, no to se nikad nije desilo. Što se gameplaya tiče, naslov je trebao biti Metallicom inspirirani Mad Max u kojem se vozikate nabrijanim vozilima, razbijate ta ista nabrijana vozila te kradete nova nabrijana vozila u mračnom postapokaliptičnom okružju koje izgleda kao kombinacija Mad Maxa, Twisted Metala i Blade Runnera.

Igra je imala ciklus dana i noći te ste u njoj mogli izaći iz auta i nabaviti si (čitaj: ukrasti) novi.

Razlozi zbog kojih je došlo do gašenja ove igre su nepoznati, no izvori tvrde da je problem nastao kod vlasničkih prava iliti licence. Damage Inc. je trebao izaći pod izdavačkom kapom Vivendija.

Black Rock je nešto kasnije kupio Disneyjev odjel za videoigre te ga ugasio 2011.