KOMPANIJA GA ŽELI NATRAG

Pijani appleovac izgubio prototip iPhonea

20.04.2010 u 07:14

Bionic
Reading

Bezbrižan noćni izlazak 18. ožujka pokazao se kobnim za dvadesetsedmogodišnjeg djelatnika Applea Graya Powella. Te noći Powell je u pivnici izgubio svoj iPhone, no kako se gotovo mjesec dana kasnije pokazalo, umjesto neke od postojećih serija iPhonea, izgubio je prototip novog iPhonea, koji bi se na tržištu trebao pojaviti tek tijekom ovoga ljeta

Apple je prilično strog što se tiče 'curenja' informacija o novitetima te je stupanj sigurnosti u kompaniji može se slobodno mjeriti s onim nekih svjetskih tajnih službi. Ipak, nema tog sigurnosnog sustava koji može spriječiti jednostavnu ljudsku pogrešku

Gray Powell trenutačno nije jedan od najsretnijih djelatnika Applea

Tijekom jučerašnjeg dana, ekipa stranice Gizmodo objavila je detaljnu recenziju misterioznog iPhonea koji je završio u njihovoj redakciji. Uređaj je definitivno vizualno nalikovao postojećem modelu iPhonea, no od njega se razlikovao s dosta tehničkih novotarija.

Objavili su detaljan prikaz uređaja pod naslovom 'Ovo je Appleov novi iPhone', no ipak su u tekstu ostavili prostor da bi se moglo raditi o nekakvom lažnom uređaju. Sve do kasno sinoć kada je na adresu urednika stigao službeni zahtjev Applea o izgubljenom uređaju koji žele natrag. Ovo je bila posljednja karika koja je nedostajala u priči oko novog iPhonea.

Što se pak novotarija u novoj generaciji iPhonea tiče, uređaj će donijeti dodatnu prednju kameru za obavljanje videotelefonije, veću leću postojeće kamere, bljeskalicu, utor za microSIM karticu, bolji zaslon, no još uvijek nepoznate razlučivosti, dodatni mikrofon za uklanjanje pozadinske buke, metalizirane tipke za upravljanje glasnoćom i gašenjem uređaja, promijenjenu stražnju površinu uređaja, aluminijski okvir, čak 16 posto veću bateriju, tri grama veću težinu te nešto drugih novotarija.

Nažalost, Apple je, odmah prilikom saznanja o gubljenju, uređaj udaljenim putem onemogućio, tako da se cijela Gizmodova recenzija bazirala isključivo na vizualnom pregledu te rastavljanju uređaja.

U trenutku pisanja članka nismo uspjeli saznati kakva je sudbina zadesila nesretnog Graya Powella s početka priče.