tehno savjeti

Ovo su tri stvari koje morate odmah napraviti želite li privatnost na WhatsAppu

04.10.2022 u 09:30

Bionic
Reading

Jedna od najpopularnijih aplikacija za razgovore u pokretu WhatsApp namijenjena je komunikaciji među korisnicima, no ponekad od očiju prijatelja i ostalih s kojima komunicirate ovim kanalom želite sakriti svoju online prisutnost. Nastavite čitati jer vam je za ovu izmjenu potrebno tek nekoliko koraka

Nastavljamo naš tradicionalni serijal tehno savjeta. Ovog puta pokazat ćemo vam kako u tek nekoliko koraka pojačati stupanj privatnosti na WhatsAppu.

WhatsApp omogućuje korisnicima da vide kada su njihovi kontakti zadnji put bili aktivni na platformi i koriste li trenutno aplikaciju. Ipak, kada je netko online, to ne znači nužno da je vidio vašu poruku, moguće je da samo trenutno koristi aplikaciju. Last Seen odnosi se na posljednji put kada je osoba koristila WhatsApp i također ne znači da je vidjela vašu poruku. Jedini način da saznate je li netko vidio vašu poruku su plave kvačice pored nje.

Ako ne želite da vaši kontakti znaju vaš online status te podatak kada ste zadnji put bili online, možete to jednostavno sakriti, učiniti dostupnim samo svojim kontaktima ili isključiti tu mogućnost za određene kontakte putem postavki aplikacije.

Koraci za skrivanje vašeg zadnjeg pregledavanja poruka ili online statusa na WhatsAppu su prilično jednostavni:

  1. Otvorite WhatsApp na svom telefonu i idite na Postavke
  2. Otvorite Račun, a zatim idite na postavke Privatnosti
  3. Idite na postavke Zadnje gledano i na mreži
  4. Dodirnite Moji kontakti, Moji kontakti osim ili Nitko da odaberete kako želite sakriti svoj zadnji viđen status.

Ovim koracima ćete postaviti dvije stvari vezane uz privatnost - odredit ćete tko može vidjeti vaš online status i tko može vidjeti kada ste na mreži. Treću opciju, postavljanje opcije pročitane ili nepročitane pojedine poruke, postavit ćete ponovite li korake 1 i 2 te isključivanjem opcije Potvrde čitanja.

Pogledajte i priloženi video iz kojeg će vam biti još jasnije kako postaviti svoj online status na WhatsAppu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Tech Insider