40. OBLJETNICA

Ovo je luksuzna Lada Niva koja stiže u samo 1977 primjeraka

16.04.2017 u 20:56

Bionic
Reading

Ruski Avtovaz, proizvođač Lade, svoj je legendarni terenac Nivu za 40. godina postojanja tržištu ponudio u dva posebna izdanja ograničene serije

Lada Niva definitivno nije terenac kojeg povezujete s luksuzom, njen je glavni cilj jednostavnost i robusnost u svim uvjetima vožnje. Njen bazni oblik identičan je 40 godina, po čemu je usporediva s ostalim automobilima slične namjene poput Mercedes-Benza G-klase ili Land Rover Defendera. Doduše, G-klasa je kroz svoj životni vijek mnogo snažnije evoluirala od Nive, a Defender više nije u proizvodnji već se iščekuje druga generacija. Kako bi dostojno obilježili četrdeset godina u proizvodnji, Rusi su Nivu izdali u dvije posebne serije koje su - luksuzne.

U okvirima Lade, naravno. Jedna se edicija zove ‘Edition’, dok je druga imena '40th Anniversary’, obje će biti proizvedene u 1977 primjeraka. Edition Lada Niva dostupna je s dodacima od čelika i eko-kožom u interijeru, posebno obojenom instrumentnom tablom te posebnim logotipom edicije, a sve je dostupno u bež, crvenoj, bijeloj te tamnoplavoj boji karoserije. '40th Anniversary’ model Lade Nive stiže s karoserijom u maskirnoj ‘boji’, posebnim logotipovima te crnim kožnim sjedalima. Obje izvedbe Lade Nive u salone stižu tijekom lipnja. 

Posebna edicija Lade Nive za 40. rođendan Izvor: Promo fotografije / Autor: Lada