CHALLENGE UP!

Ovih 12 startupova ulaze u inkubator Cisca, DT-a i Intela

15.07.2015 u 08:11

Bionic
Reading

Dvanaest tvrtki u ranoj fazi razvoja s područja Europe, Bliskog istoka i Afrike sudjelovat će u idućoj fazi inkubacijskog programa 'Challenge Up!', zajedničkog pothvata Cisca, Deutsche Telekoma i Intela za projekte vezane uz internet stvari. Na žalost, među njima nema projekata iz Hrvatske

Projekte odabrane za 'Challenge Up!' čeka četveromjesečni inkubacijski program. Timovi su selektirani nakon intenzivnog petodnevnog mentoriranja, radionica i predstavljanja, održanih tijekom događanja 'Challenge Up! Acceleration Week' u prostorijama hub:rauma u Krakowu, od 5. do 10. srpnja.

Na natječaj je pristiglo više od 300 prijava. Odabrano je 20 startupova iz 13 zemalja. S njima je radilo više od 100 mentora, stručnjaka i poduzetnika, koji su im nastojali pomoći u pripremanju poslovnih ideja za brz izlazak na tržište. Sudionici su proveli blizu 40 sati razvijajući prezentacijske vještine, razvoj proizvoda i poslovnog modela, dizajn korisničkog iskustva i strategije za prodaju.

'Dojmila nas je visoka kvaliteta timova i ideja. Veselimo se radu s njima', rekao je Elias Drakopoulos, viši dopredsjednik za Europe B2B u Deutsche Telekomu.


Evo koji su startupovi odabrani za inkubacijski program:

Admetsys (Danska) razvija Smart Pancreas, rješenje koje mjeri i pomaže pri održavanju razna šećera u krvi kod ljudi koji boluju od dijabetesa. Mjerenja se vrše u realnom vremenu bez gubitka krvi.

ComfyLight (Švicarska) radi na razvoju pametne LED žarulje, koja može naučiti i prepoznati obrasce po kojima se krećete te uključivati i isključivati svjetlo sukladno tome.

Devicehub.net (Rumunjska) nudi platformu kao uslugu (Platform as a Service, PaaS) pomoću koje se možete povezati i izdaleka upravljati s više raznovrsnih uređaja.

Hi-Park (Izrael) ima tehnologiju koja koristi crowdsourcingom pribavljene podatke i slike kako bi vam javio gdje ima slobodnih mjesta za parkiranje.

Ifinity (Poljska) osmišlja tehnologiju koja omogućava digitalnu interakciju s okolinom putem mobitela.

n-Join (Izrael) želi proizvodne prostore učiniti fleksibilnijima, produktivnijima i manje štetnima po okoliš uz pomoć interneta stvari.


OORT (Poljska) je tehnologija koja čeka patentno odobrenje, a koja omogućuje gradnju otvorenog sustava sastavljenog od pametnih uređaja, senzora, mobilnog softvera i platforme u računalnom oblaku, s kojim se spajate i upravljate putem aplikacije.

ProGlove (Njemačka) je pametna rukavica koja omogućuje učinkovitije i brže skeniranje te brze povratne informacije.

Senic (Njemačka) je univerzalni upravljač za internet stvari, pomoću kojeg možete upravljati pametnim osvjetljenjem, bravama, termostatima, zvučnicima i drugim uređajima, koristeći pokrete ruku.

SEMSEYE (Litva) prati, pomoću algoritama za inteligentnu obradu videa, kretanje velikog broja ljudi.

Taggalo (Italija) integrira video analitiku, praćenje wi-fija i Beacon u jednom senzoru, jednostavnom za uključivanje i pokretanje.

Waylay (Belgija) je platforma koja u realnom vremenu integrira internet stvari s poslovnim IT sustavima i servisima online.

Inkubacijski program bit će održan u Krakowu, Berlinu i Londonu, od srpnja do studenog ove godine. Startupovi koji ga uspješno završe moći će se natjecati za zajedničko ulaganje Cisca, Deutsche Telekoma i Intela, kao i fondova rizičnog kapitala.

Više pojedinosti bit će objavljeno tijekom konferencije 'unBoundDigital', koja će biti održana u Londonu između 30. studenog i 1. prosinca.