ZVIJEZDE DIGITALNOG DOBA

Ovi klinci izvrsno zarađuju na YouTubeu, iako nisu stariji od 11 godina

02.08.2019 u 07:06

Bionic
Reading

Uz pomoć svojih roditelja djeca youtuberi diljem svijeta donose svojim obiteljima prihode o kojima većina nas može samo sanjati

Iako Instagram, YouTube, Facebook, Twitter i slične mreže mogu djecu lako učiniti metom zlostavljanja, vrebanja i puno gorih stvari, ipak su sastavni dio svakodnevnog života velikog broja djece diljem svijeta i mogu biti korisni pri sklapanju prijateljstava te poticanju samoizražavanja.

NEODOLJIVO URNEBESNI

Istopit ćete se: Ovo su najslađi klinci koje smo vidjeli u 2018.

Pogledaj galeriju

I otvoriti im priliku za ozbiljnu zaradu. Samo na YouTubeu deseci djece, uz pomoć svojih roditelja, stvaraju video zapise, vode kanale i ubiru prihode o kakvima većina nas može samo sanjati.

Evo pregleda deset zvijezda YouTubea ne starijih od 11 godina, koji godišnje uprihode između 400 tisuća i 60 milijuna američkih dolara, prema podacima tvrtke Social Blade.

Maya i Mary

Sestre Maya i Mary imaju 5,3 milijuna pretplatnika i 1,5 milijardi pregleda na YouTubeu. Procjenjuje se kako im to donosi između 409,4 tisuće i 6,5 milijuna američkih dolara godišnje. Što rade? Pjevaju, uglavnom, pod budnim okom roditelja.

Maya and Mary Play with Cartoon Insects Izvor: Društvene mreže / Autor: Maya and Mary [EN]

Boram Tube Vlog i Boram Tube ToysReview

Šestogodišnja Boram iz Južne Koreje na svoja dva kanala ima ukupno 31,2 milijuna pretplatnika i deset milijardi pregleda, što njenoj obitelji donosi između 601,8 tisuća i 9,6 milijuna dolara godišnje. Dovoljno za kupovinu peterokatnice u predgrađu Seoula, vrijedne osam milijuna dolara.

Aktivna je na YouTubeu od 2012. godine i uglavnom nudi video zapise s uvidom u njen svakodnevni život ili u raznoraznim izmišljenim situacijama, a bavi se i recenzijama igračaka, često sa članovima obitelji i prijateljima.

Boram Rescue Mission Izvor: Društvene mreže / Autor: Boram Tube Vlog

Beam Copphone

S 2,9 milijuna pretplatnika i 3,9 milijardi pregleda, zaigrani tajlandski dječak koji stoji iza kanala Beam Copphone uprihodi između 635,1 tisući i 10,2 milijuna dolara godišnje. Također aktivan od 2012., voli se oblačiti u kostime, u čemu mu se često pridruže i članovi obitelji.

Mini HarborLand Izvor: Društvene mreže / Autor: Beam Copphone

Toys And Little Gaby

Brat i sestra Alex i Gaby iz Velike Britanije skupili su 13,1 milijun pretplatnika i pet milijardi pregleda, što donosi prihode između 899,5 tisuća i 14,4 milijuna dolara godišnje. Najčešće se bave igračkama, izazovima i dječjim aktivnostima. I oni su u pogonu od 2012.

Gaby taking care of Babies | Baby Doll Toys Izvor: Društvene mreže / Autor: Toys And Little Gaby

TwinRoozi

Sestre blizanke iz Južne Koreje, stare 11 godina, prati 3,7 milijuna pretplatnika. Dosad su ostvarile 1,3 milijarde pregleda, uz godišnji prihod između 1,2 i 18,8 milijuna dolara. Nude video zapise u kojima jedu raznovrsnu hranu i podučavaju druge kako učiniti ili izraditi nešto.

Mukbang Chocolate Handbag TwinRoozi Izvor: Društvene mreže / Autor: TwinRoozi

Ryan ToysReview

Jedna od najvećih dječjih zvijezda YouTubea, danas sedmogodišnji Ryan Kaji iz Los Angelesa (Sjedinjene Države) karijeru je počeo 2015. Od tada je skupio 21 milijun pretplatnika i 30,9 milijardi pregleda, što godišnje donosi između 2,3 i 36,5 milijuna dolara. Najpoznatiji je po recenzijama igračaka.

Instagram Followers Control my Slime!!! DIY Slime Challenge with Ryan! Izvor: Društvene mreže / Autor: Ryan ToysReview

Vlad i Nikita

Ruskim imenima unatoč, braća Vlad i Nikita zvijezde su američkog kanala na YouTubeu, na kojem objavljuju video zapise u kojima se igraju s igračkama i pričaju priče, često uz pratnju njihove majke, a povremeno objavljuju i originalne animirane filmove. Skupili su dosad 24,6 milijuna pretplatnika i deset milijardi pregleda, kao i 2,3 do 37,3 milijuna dolara prihoda godišnje.

Vlad and Nikita new Playhouse for children Izvor: Društvene mreže / Autor: Vlad and Nikita

Kids Diana Show

Diana je zvijezda svog kanala na YouTubeu od 2015., gdje ju možete vidjeti kako otpakira igračke, rješava izazove, vodi video dnevnik... Često joj se pridružuje njen brat Roma, koji ima vlastiti kanal. Prati ju 32,1 milijun pretplatnika. Ostvarila je dosad 11,1 milijardu pregleda, uz prihode od 2,8 do 44,7 milijuna dolara godišnje.

Diana and the story about toy animals Izvor: Društvene mreže / Autor: Kids Diana Show

Maria Clara & JP

Maria Clara (7) i JP (10) su iz Rio de Janeira (Brazil). Na YouTubeu su od 2015., gdje ih možete gledati kako rješavaju izazove i zajedno se igraju. Prati ih 11,2 milijuna pretplatnika. Imaju 3,6 milijardi pregleda, što donosi između 1,2 i 18,6 milijuna dolara godišnje.

OBDC COM MARIA CLARA E JP ★ CLIPE OFICIAL Izvor: Društvene mreže / Autor: Maria Clara & JP

Like Nastya Vlog, Stacy Toys i Funny Stacy

Stacy živi na Floridi (SAD) i rusko-američkih je korijena. Na ruskom ju nazivaju Nastja. Zvijezda je tri uspješna kanala koji prate njene avanturre s ocem. Najpopularniji je Like Nastya na ruskom jeziku. Sva tri kanala zajedno imaju 61 milijun pretplatnika i 23,4 milijarde pregleda te donose između 3,7 i 59,7 milijuna dolara prihoda godišnje.

Настя и истории про кошечку Izvor: Društvene mreže / Autor: Like Nastya Vlog