TEHNO PREGLED

Ove igre želimo vidjeti na PlayStationu 5

25.11.2019 u 06:26

Bionic
Reading

Od God of War 2 go Grand Theft Auto 6, evo pregleda gotovo pa potvrđenih naslova i popisa želja za iduću generaciju Sonyjeve igraće konzole

Sonyjev PlayStation 5 imat će moćni AMD-ov procesor Ryzen, SSD memoriju, 3D zvuk i podršku za prikaz u razlučivosti 8K. No, što ćemo igrati na novom izdanju igraće konzole? Donosimo pregled glasina, nagađanja i očekivanja.

Nastavak igre Horizon Zero Dawn

Prošle su skoro tri godine otkad je stiglo prvo izdanje hvaljene postapokaliptične avanture u otvorenom svijetu. DLC Frozen Wilds, koji se pristigao kasnije, pokazao je kako ima još puno toga za otkriti u strojevima krcatoj distopiji. Tvrtka Guerilla Games dosad je objavljivala nove naslove uz nova izdanja Sonyjeve konzole (u zadnje vrijeme s naslovima iz serije Killzone), pa možemo očekivati kako će biti slično s Horizon Zero Dawn.

Iduće izdanje u serijalu Batman Arkham

Otkad je Rocksteady zaključio svoju franšizu s igrom Arkham Knight 2015. godine ne prestaje se nagađati o tome kad ćemo moći vidjeti novi nastavak serijala o čovjeku-šišmišu. Moguće je kako će stići baš za PS5, iz studija WB Montreal (u kojem su napravili Arkham Origins).

Nastavak igre Ratchet & Clank

Igra koja je dugo godina neizostavni dio ponude uz PlayStation osvježena je 2016. Bilo bi uzbudljivo dobiti posve novi nastavak uz peticu.

Nova igra u stilu Dark Souls

Tvrtka Software pokrenula je serijom Dark Souls trend iznimno teških fantazijskih igara, a njihova ekskluziva za PlayStation Bloodborne postala je jedna od perjanica tih igraćih konzola. Hoćemo li vidjeti nastavak Darks Souls, nasljednika Bloodbornea ili posve novi naslov - ostaje za vidjeti.

Bully 2

Već se dugo priča o tome kako će iduća Rockstarova igra biti nasljednik igre Bully, podcijenjene akcijske avanture koja se odvija u internatu. Bully 2 navodno je već godinama u razvoju, ali dosad nije vidio svjetlo dana.

Novi projekt tvrtke Bluepoint Gaming

Nekon prošlogodišnjih prerađenih izdanja igara Shadow of the Colossus i The Last Guardian stigla je potvrda kako studio specijaliziran za osvježavanje klasičnih naslova priprema nešto za novo izdanje PlayStationa, što će biti jedna od prvih igara dostupnih za tu konzolu. Metal Gear Solid, Castlevania: Symphony of the Night i Demon’s Souls dosad su bili spominjani kao mogući kandidati.

Novi naslov u serijalu Gran Turismo

Trkaća igra koja dugo prati PlayStation vjerojatno će nešto pripremiti za peticu, ali hoće li biti među prvima? Studio Polyphony Digital poznat je po dugim razvojnim ciklusima, pa stoga se to ne čini vjerojatnim, ali tko zna?

Ponovno pokretanje igre Syphon Filter

Sony Bend Studio počeo je raditi na novom projektu. Očitim kandidatom čini se nasljednik prošlogodišnje akcijske igre sa zombijima Days Gone, ali moguće je i kako će udahnuti novi život špijunskom trileru Syphon Filter.

Ghost of Tsushima

Iako ne manjka zanimanja za nove igre otvorenog svijeta nadahnute samurajima u produkciji tvrtke Sucker Punch, zasad nema puno informacija o mogućim novim naslovima. Potvrđeno je kako će se pojaviti na PS4, ali nakon što je igra odgođena za drugu polovicu iduće godine priličn je moguće kako ćemo svjedočiti kros-generacijskom izdanju u stilu igre Last of Us.

POVIJEST VIDEOIGARA

Nekad i sad - pogledajte kako su se poznate videoigre mijenjale kroz godine

Pogledaj galeriju

God of War 2

Ponovno pokretanje igre God of War bilo je veliki hit prošle godine i pokupilo je nemali broj nagrada zahvaljujući dobroj priči. Vjerujemo kako u studiju Sony Santa Monica rade na nastavku.

Grand Theft Auto 6

Od 2013. godine, kad se pojavila igra GTA V, ta je franšiza bila u stanju mirovanja dok su se u Rockstaru bavili drugim projektima i dodavanjem novog sadržaja u lukrativno izdanje GTA Online. Službene najave nastavka zasad nema, ali možemo se nadati, zar ne?