ČAS POSLA

Ovako možete isključiti zvuk kamere na Androidu i iPhoneu

27.05.2019 u 06:30

Bionic
Reading

Procedura za kakvu-takvu diskreciju pri fotografiranju je jednostavna, koji god uređaj vi koristili. Evo kako ju možete aktivirati

Koliko vam se puta desilo da ste nešto htjeli diskretno uslikati, a otrio vas je prodorni krik zvuka okidanja na vašem iPhoneu ili Androidu? Evo kako svoj smartfon možete utišati.

Android

Procedura utišavanja zvuka kamerice je jednostavna. Kada ste u aplikaciji za kameru, pritisnite na tipku za meni i u njoj uđite u postavke pritiskom na ikonu zupčanika. Tamo pronađite stavku zvuka okidača (shutter sound) i isključite ga. Ako opet želite uključiti zvuk, ponovite proceduru i jednostavno ponovno aktivirajte zvuk.

iOS

Kod iPhonea je situacija još jednostavnija. Da biste u cijelosti utišali zvuk okidanja fotografije, samo potražite mali prekidač na lijevoj strani mobitela i prebacite iPhone u tihi mod rada. Kada upalite kamericu i odlučite fotografirati, vaš telefon će to napraviti bez zvuka. Ako želite vratiti zvuk, samo opet uključite zvuk vraćanjem prekidača na prvotni položaj.

TEHNO SAVJETI

Kako na brzinu osloboditi memoriju u računalu s Windows 10? Evo nekoliko savjeta

Pogledaj galeriju