ZA SAVJETOVANJE

Ova aplikacija slušat će sve vaše telefonske razgovore

24.02.2014 u 11:42

Bionic
Reading

Svako malo u virtualnim trgovinama iskoči pokoja 'pomoćna' aplikacija koja po svom opisu, ali i funkciji ima dosta bizarnog karaktera. Crowdpilot je upravo u toj kategoriji, jer je riječ o komunikacijskom alatu gdje pomoć stiže od stranaca - koji slušaju vaš razgovor

U slučaju da je pred vama težak telefonski poziv, spoj ili bilo što slično što traži solidne komunikacijske vještine, Crowdpilot bi navodno mogao pomoći. Umjetnica i inovatorica Lauren McCarthy Crowdpilot je osmislila kao svojevrstan crowdsource projekt u kojem pomoć stiže od grupe prijatelja - ili potpunih stranaca.

Odabrana skupina ljudi bi trebala slušati razgovor te voditi korisnika različitim savjetima, porukama podrške i sl. Korisnici se i sami mogu odlučiti postati 'pilotima' te pomoći drugim korisnicima ove aplikacije:

Korisnici za početak trebaju preuzeti aplikaciju, odabrati pomoć (Facebook prijatelji, stranci, plaćeni asistenti), označiti situaciju (spoj, svađa, obiteljsko okupljanje i dr.) te početi s korištenjem/razgovorom koji će odabrana grupa slušati. Odmah se postavlja pitanje privatnosti - posebno kod razgovora gdje pomažu stranci, no McCarthy smatra da je aplikacija više društveni pokus nego li potencijalni način zarade.

'Hoće li nas ovakvo komuniciranje učiniti povezanijima, ili će nas pretvoriti u potpune robote?' postavila je pitanje u razgovoru za Forbes.

Autorica je izradila i aplikaciju Us+, koja ljude 'čini manje dosadnima', a namijenjena je korisnicima video servisa Google Hangout.