MRŽNJOM DO LJUBAVI

Ova aplikacija je dobra vijest za 'hejtere'

21.05.2017 u 14:58

Bionic
Reading

Većina dating servisa i aplikacija ljude spaja na temelju sličnosti i onoga što vole - no app Hater igra potpuno drugačiju igru

Aplikacija je svjetlo dana ugledala 8. veljače na Apple App Storeu, a na Android izdanje se još čeka (navodno bi trebala biti gotova prije ljeta). Hater izvedbom funkcionira na vrlo sličan način kao postojeća rješenja kao što su Tinder, Hinge i Bumble, no umjesto povlačenja slika lijevo ili desno, korisnici dobiju na tisuće (3.000)  javnih ličnosti, aktivnosti ili koncepata. 

Korisnici pak prstom povuku prema dolje za 'hejt' ili prema gore za 'srce', te lijevo ili desno za 'ne sviđa mi se' i 'sviđa mi se'. Nakon što je gotov taj dio procesa, korisnici aplikacije se spajaju na temelju zajedničkih stvari koje ne podnose i naravno - lokacije. 

Ovu neobičnu aplikaciju je napravio Brendan Alper, koji je napustio svoj posao u Goldman Sachsu kako bi postao komičar. Zapravo cijela ideja i koncept aplikacije Hater je počela kao šala. Kako je Alper otkrio da postoje istraživanja koja podržavaju njegove misli (da se ljudi spajaju i na temelju stvari koje mrze), odlučio se za korak naprijed i stvaranje appa. 

Hater Inc. naglašava da ovakva aplikacija uopće ne potiče na mržnju tj. negativno ponašanje. Pažljivo su radili na temama na koje odgovaraju korisnici, a imaju praktički i nultu razinu tolerancije na prijestupnike koji odu mimo pravila aplikacije. 

App Hater moguće je preuzeti za iOS uređaje na App Storeu, a neke od zanimljivosti vezanih uz dating i teme koje korisnici ne podnose Hater objavljuje i na Medium blogu.