STRELICE IZ REDMONDA

Office aplikacije za iOS odsad podržavaju i iCloud

19.02.2015 u 10:45

Bionic
Reading

Microsoftovi alati za produktivnost na Appleovim uređajima postali su još bolji. Nadogradnja za Word, Excel i PowerPoint donosi i traženu podršku za iCloud, kako bi korisnici mogli učitavati i spremati datoteke na Appleov cloud servis

Verzija 1.6 spomenutih aplikacija iz Office paketa donosi i druga poboljšanja te zakrpane bugove, iako Microsoft ne navodi što je točno posrijedi. Vrijedi imati na umu da, usprkos podršci za iCloud, neki od formata ne mogu biti učitani u Office aplikacije.

TextEdit dokument smješten na iCloudu se, primjerice može pregledati, ali ne i uređivati. Za korištenje iCloud integracije i novih verzija aplikacija, iUređaji moraju biti nadograđeni na iOS 8.x.


Nadogradnja i nova mogućnost stiže nedugo nakon što su se u Appleu odlučili otvoriti iWork i onima koji ne koriste kompanijine uređaje.

Od konca prošle godine, Microsoft je pak objavio da za uređivanje dokumenata u Office aplikacijama za iOS i Android više nije potrebna pretplata, već su osnovne mogućnosti besplatne. Nedugo nakon, Office aplikacije su zasjele na sami vrh uradaka u App Store kategorijama za produktivnost.