PLATI PA SE KLATI

Office 2013 samo za jedno računalo?

18.02.2013 u 16:54

Bionic
Reading

Iako je to bilo moguće s prethodnim izdanjima, licencu za Microsoft Office 2013 izgleda nećete moći prebaciti s jednog na drugo računalo

Do tog je saznanja došao Inquirer, koji je na upit hoće li licenca moći biti prebačena s jednog na drugo računalo dobio odgovor kako je za taj programski paket predviđena jedna licenca po uređaju na kojem se koristi.

Oni koji žele Office koristiti na više uređaja morat će kupiti i izdanje 365 Home Premium, koje je moguće podijeliti na do pet PC-a, Macova ili mobilnih uređaja.

Što će se dogoditi ako računalo na kojem je Office 2013 bude oštećeno, izgubljeno ili ukradeno? U Microsoftu nisu imali spreman odgovor, tvrde u Inquireru, pa su se obećali javiti kad provjere.

Nije baš jasno kako društvo iz Redmonda namjerava provesti tu svoju restriktivnu politiku. No očito se nadaju kako će oni koji žele raditi na više uređaja biti spremni izdvojiti dodatnih 79,99 dolara (oko 475 kuna) godišnje za Office 365.

A Državni ured za javnu nabavu baš je raspisao novi natječaj za Microsoftove licence. Traži se, između ostalog, više od 35 tisuća licenci za osobna računala. Ukupan posao vrijedan je 198,5 milijuna kuna.