DOBRO ĆE DOĆI

Odlične zamjene početnog zaslona vašeg Androida

01.04.2014 u 07:16

Bionic
Reading

Kako možete izvući više iz vašeg Androida, prilagoditi ga željama i potrebama, a da ne morate duboko kopati po aplikacijama svaki put kad želite nešto promijeniti? Evo pet aplikacija pomoću kojih možete u tu svrhu temeljito preurediti početni zaslon

Aviate
Aviate je alat za pametni dom, koji se mijenja i prilagođava prema vašim potrebama i poziciji. Pojednostavljuje izgled vašeg mobitela tako što kategorizira aplikacije u lako dostupne skupine.

Koristi GPS u uređaju i poznate lokacije kako bi prikazao što trebate u trenutku kad to trebate. Recimo, u teretani će prikazati glazbeni player i aplikacije za fitness.


Primijetit će kad god se krećete od lokacije do lokacije, i izvući relevante upute, temeljem onog što volite tijekom putovanja.

Pomoći će vam pri pronalasku restorana, kafića, kina, kazališta i tome slično. Ponudit će vam preuzimanje aplikacija za koje smatra da bi vam mogle biti korisne.

Iako ga se može prilično mijenjati, to se ne odnosi na glavninu njegovog izgleda, pa ćete se morati privići na njega.

Besplatan je i u vlasništvu Yahooa, pa držite fige da ga ne ugase.

Themer
Vjerojatno kralj alata za personalizaciju za Android. Olakšava pronalaženje i stvaranje skinova za zaslon vašeg smartphonea, drži omiljene aplikacije tamo gdje je do njih lako doći, pokazuje korisne informacije na početnom zaslonu (nepročitane poruke, propuštene pozive, vrijeme i datum, vremensku prognozu...)

Cover
Ova aplikacija, doduše, ne mijenja početni zaslon, već onaj za zaključavanje. Ali funkcionira tako da vjerojatno više nikad nećete zatrebati stari početni zaslon, pa nije toliko bitno.

Umjesto personalizacije cijelog uređaja ili sučelja svaki put kad se nešto novo dogodi, Cover samo zamijeni zaslon za zaključavanje.

Kad ste na poslu, pokazat će vam aplikacije za e-poštu, kalendar, popis poslova i tome slično, tako da možete odmah do njih. U autu će se prebaciti na navigacijske aplikacije, glazbeni player... Kužite već što hoćemo reći.

I još će vam omogućiti zavirivanje među aplikacije, a da pritom ne otključate telefon, tako što ćete zaslon samo djelomično pomaknuti.

Mana mu je što se ne slaže baš najbolje s drugim aplikacijama za zaslon za zaključavanje. Ali nitko nije savršen, zar ne?


Everything.Me
Aplikacija koja će vam ujutro ponuditi vremensku prognozu i vijesti, odnosno što već volite prvo provjeriti nakon što se razbudite. U uredu će vas čekati kalendar i aplikacije za bolju produktivnost. Također će vam preporučivati aplikacije i potencijalno korisne stvari koje su vam u blezini.

Google Now Launcher
Donosi sve što Google Now ima za ponuditi i kontrolu bez dodira na vaš Android. Istina, nije dostupan za sve uređaje, a nije baš ni posve zamjena za početni zaslon. No, to što radi dobro radi, a možete i aktivirati glasovnu pretragu izgovaranjem 'OK, Google'.

Izvor:Lifehacker