glazba na računalima

Od sada možete slušati radio preko interneta na portalu 1klik.hr

08.03.2017 u 15:01

Bionic
Reading

U zadnje vrijeme stalno smo na mobitelu, tabletu, laptopu ili gledamo televiziju. Čini se kao da su vremena slušanja glazbe na radiju zaista iza nas. Je li tome zaista tako?

Srećom po vas, slušanje glazbe na radiju još uvijek nije iza nas. Od sada glazbu možete slušati i na svojim računalima i to na portalu 1klik.hr.

Naime, 1klik.hr je u svoj sadržaj uvrstio mnoge popularne hrvatske radio stanice poput Narodnog radija ili Antene Zagreb, ali možete uživati i u glazbi 50ih, 60ih, klasičnoj glazbi te možete slušati i lokalne radio stanice.

Donosimo vam 6 razloga zašto biste trebali slušati glazbu na radiju:

★ Oslobađa vas stresa

Glazba koju volite oslobodit će vas stresa, bez obzira slušate li heavy metal ili Beatlese. Opustit će vas nakon dugog dana, zaboravit ćete na neke probleme, a stres će se početi topiti.

★ Glazba je dobra za vaše srce

Klasična glazba, po nekim novijim istraživanjima, poboljšava rad srca – pogotovo klasična glazba.

★ Budi vašu kreativnost

Kada ste zaista uživljeni u glazbu koju slušate, sve dnevne brige i problemi past će u drugi plan, a oslobodit će se vaši kreativni sokovi.

★ Smanjit će vam bol

Neka su istraživanja pokazala da slušanje klasične glazbe može umanjiti bol, uključujući i kroničnu bol u leđima. Zašto ne pokušati?

★ Glazba pomaže u pamćenju i učenju

Glazba uzrokuje promjene u mozgu koje povećavaju vaš fokus i pamćenje. Studija o tome objavljena je 2007. godine.

★ Poboljšava raspoloženje

Neka istraživanja pokazuju da glazba može pomoći mozgu u otpuštanju dopamina, koji poboljšava raspoloženje i čini vas sretnijima.