SCISSOR-SWITCH SE VRAĆA

Novi MacBook riješit će se najvećeg nedostatka - iznimno nepouzdane tipkovnice

12.03.2020 u 13:36

Bionic
Reading

Najnoviji Appleov laptop će zanemariti novi butterfly-switch te će tipkovnice opremiti izdržljivim i vrlo hvaljenim scissorom, tehnologijom prisutnom na starijim modelima

Ako je vjerovati analitičaru Ming-Chi Kuou, Apple u tipkovnice novih modela MacBooka planira vratiti poznati scissor-switch. Najnoviji MacBook Pro i MacBook Air dolaze u drugom kvartalu 2020., odnosno u slično vrijeme kada je stigao i prošlogodišnji 16-inčni MacBook Pro. MacBook Pro iz 2019. je, naglašavamo, zamijenio nepopularne butterfly-switcheve tradicionalnim i vrlo izdržljivim 'Magic Keyboardom'.

Kuo je također naglasio da 13-inčni MacBook Pro zamjenjuje 14-inčnim modelom, no nije potvrdio hoće li se to desiti tijekom nadogradnje koja stiže u drugom kvartalu 2020. Analitičar pretpostavlja da će scissor-switch tipkovnica stići u 13-inčni model te da će se 'proširiti' na druge tek kasnije. Apple novu butterfly tipkovnicu isporučuje na svim laptopima još od 2016., što znači da bi se promjena 'novih' tipkovnica u 'stare' trebalo sprovesti čim prije.

Kuo je također pružio dodatni uvid u integraciju novih ARM procesora - prvi laptopi koji ih koriste dolaze u četvrtom kvartalu 2020. ili prvom kvartalu 2021., zaključuje MacRumors.