IZDANJE ZA 2019.

Novi jeftini Kindle dobio je značajku skupljih modela

21.03.2019 u 13:31

Bionic
Reading

Nešto skuplji nego prethodna generacija, novi Kindle ima zaslon dijagonale šest inča i gustoće 167 ppi, s e-tintom i prednjim svjetlom koje svijetli s ruba uređaja, a koje je moguće prilagoditi za čitanje u mraku

Amazon je objavio novu inačicu svog najjeftinijeg e-čitača Kindle. Među novim značajkama su poboljšani zaslon i svjetlo za čitanje, što je dosad bilo rezervirano za skuplje uređaje.

Nešto skuplji nego prethodna generacija, novi Kindle ima zaslon dijagonale šest inča (15,2 centimetra) i gustoće 167 ppi, s e-tintom i prednjim svjetlom koje svijetli s ruba uređaja, a koje je moguće prilagoditi za čitanje u mraku.

TEHNO PREGLED

Tražite veliki smartfon? Razmislite o jednom od ovih 10 šampiona

Pogledaj galeriju

Stariji infracrveni sustav koji omogućava osjetljivost zaslona na dodir zamijenjen je novijim kapacitativnim, istim na kakav smo navikli u pametnim telefonima. Trebao bi biti responzivniji i manje sklon pogrešnim očitavanjima poteza po zaslonu.

Osim svjetla, novi Kindle je preuzeo i dizajn modela Kindle Paperwhite iz 2015. godine, sa zaobljenim plastičnim stranicama i obrubima na zaslonu pri vrhu i dnu gdje je svjetlo smješteno.

Tanak je 8,7 milimetara i teži 174 grama, što znači kako je nešto tanji i teži od prethodnika. Čitate li pola sata dnevno s isključenim wi-fijem, baterija bi trebala potrajati šest tjedana.

Novi Kindle također podržava i audio knjige iz servisa Audible. Može pohraniti do 14 audioknjiga odjednom ili na tisuće e-knjiga, piše Guardian.