KAKVA POBJEDA!

Nissan se briljantno narugao Ferrariju ovim GT-R-om

05.09.2014 u 11:32

Bionic
Reading

Možda biste mogli pomisliti da kupnjom automobila postajete vlasnik svih prava na nj, odvezanih ruku da vlastitim vozilom činite što god vam padne na pamet, no da je u pitanju Ferrari, bili biste u krivu. Jako u krivu

Proizvođač iz Maranella ne libi se zaštititi svoje interese čak i nakon što iskrcate nezanemarivu svotu na njihov račun. Svejedno im je je li riječ o rabljenom ili novom Ferrariju, a jednako furiozno će se obračunati s višegodišnjim vlasnicima njihovih vozila, kao i najpoznatijim predstavnicima sedme sile, što je Chris Harris mogao naučiti iz prve ruke.

Ovaj put na meti teške Ferrarijeve artiljerije našao se kanadski umjetnik Deadmau5 koji je povodom relija Gumball 3000 svoj Ferrari 458 Italiju presvukao u foliju s motivima Nyan Cat, na njega okačio tablice 'EPICLULZ' te ambleme Ferrari zamijenio onima s natpisom 'Purrari'.

Genijalno, zar ne.

U Ferrariju USA nisu se složili. Glazbeniku su promptno isporučili opomenu pred tužbu te ga prisilili da 458 Italiju vrati u prvobitno stanje što je on i učinio odlučivši talijansku egzotiku zamijeniti za britansku - McLaren 650S Spider.

Kakve veze Nissan GT-R ima s cijelom pričom?

Dovitljivi Japanci odlučili su iskoristiti podignutu prašinu kako bi se narugali Ferrariju i još jednom pokazali zašto bi kupac trebao biti svetinja.

Dečki i cure iz Nissana s mnogo su takta, humora i pažnje prema detaljima, doduše u Photoshopu, preuredili GT-R na sličan način na koji je Deadmau5 sredio svoj Ferrari, a nisu zaboravili dodati ni njegov logo umjesto amblema 'SpecV'.

Svaka čast, Nissan. Tako se to radi.