KRIVA STRATEGIJA

'Nismo odustali od Google Glassa', kaže Eric Schmidt

25.03.2015 u 14:43

Bionic
Reading

Google je trebao biti manje raspojasan kada je riječ o Glass gadgetu, smatraju analitičari, a čini se kako je to nedavno shvatila i kompanija iz Mountain Viewa. Nakon nedavne objave da prestaju s prodajom gadgeta te prekidaju Explorer program, bilo je jasno da će, zahvaljujući novom partnerstvu s Intelom nastaviti raditi na razvoju novog modela na nešto drugačiji način

To je potvrdio i Eric Schmidt, nedavno naglasivši kako u Googleu nemaju nikakvu namjeru reći kako je Glass gadget 'mrtav'. Projekt razvoja tih svojevrsnih pametnih naočala uklonjen je iz Google X istraživačkih pogona u zasebnu jedinicu, što je neke nagnalo na razmišljanje da je razvoj potpuno prekinut zbog toga što je počela raditi konkurencija.

Schmidt je za The Wall Street Journal izjavio kako to nikako nije slučaj te da su sve izmjene zapravo stigle zato da Google Glass bude potpuno 'spreman za korisnike'. Jedna od čelnih figura u kompaniji iz Mountain Viewa navodi kako je Glass program zapravo dugoročnog karaktera, baš kao i kompanijin projekt vezan za razvoj autonomnih vozila.


'Za ovakve stvari je potrebno vrijeme', rekao je Schmidt. '(ako kažete da je Google Glass razočaranje) to bi bilo kao da ste rekli da je projekt autonomnih vozila razočaranje jer ih ne vidimo posvuda oko nas.'

Za razliku od prve verzije Glass gadgeta, najavljene uz vratolomije na Googleovoj konferenciji, novi gadget će se razvijati tiho, bez jasnih datuma i tehničkih detalja poznatih javnosti.