GEJMING

Nintendo slavi: Switch je trenutno najprodavanija konzola u 2020.

16.11.2020 u 12:13

Bionic
Reading

Nintendova prijenosna platforma najveći je uspjeh postigla tijekom najžešćeg dijela pandemije, a do danas je prodana u vrtoglavih 63 milijuna primjeraka

Uoči globalme pomame za novim Xboxom Series X i PlayStationom 5, Nintendo je potiho objavio nekoliko zanimljivih vijesti vezanih uz Switch. Već je, podsjetimo, poznato da se prijenosna konzola jako dobro prodaje te da je trenutno popularnija od kultnog Nintendo Entertainment Systema.

Japanski proizvođač objavio je impresivne financijske rezultate u najnovijem izvješću za protekli financijski kvartal. Prema MakeUseOfu, Nintendo Switch je postao i najprodavanijom konzolom 2020. Sama činjenica da je platforma na samom vrhu po prodaji već 23 mjeseca za redom stavlja cijelu stvar u perspektivu, pogotovo uzmemo li u obzir konkurenciju iz Microsofta i Sonyja.

Switch je, prema Nintendu, već dvije godine bolje prodavan od Xboxa One i PlayStationa 4. U listopadu 2020. Switch i Switch Lite su zabilježili porast prodaje od 136 posto.

Najuspješniji listopad u povijesti konzola

Ovaj iznenadni rast znači da Switch i Switch Lite bilježe drugu najbolju prodaju u listopadu - prvo mjesto i dalje drži Nintendo Wii. Konzole su se, naime, od dana izlaska prodale u 63 milijuna primjeraka. Predsjednik američkog ogranka Nintenda Doug Bowser vrlo je zadovoljan rezultatima te je komentirao 'Nintendo Switch i Nintendo Switch Lite nastavljaju pružati jedinstveno gejming iskustvo na TV-u i u pokretu, dozvolivši kupcima način korištenja koji odgovara njihovom stilu.'

Dolazak rivala

S dolaskom novih platformi Sony i Microsoft kreću u novu rundu protiv Switcha. Microsoft tvrdi da je Xbox Series X imao najuspješniju startnu prodaju u povijesti Xboxa, dok Sony tek treba izbaciti PS5 u Europi. Koja god nova konzola pobijedila, jedna stvar je sigurna - Nintendo, bar za sad, drži prvo mjesto na ljestvicama prodaje.