TEHNO SAVJETI

Neizostavni alati za studentske dane: Ove će vam aplikacije pomoći pri organizaciji bilješki, učenju i fokusiranju na rad

15.10.2022 u 18:29

Bionic
Reading

Bili u osnovnoj školi ili na fakultetu, ove aplikacije i usluge nude alate za lakše učenje, a mogu pomoći pri koncentriranju, kao i obavljanju ostalih svakodnevnih zadataka

Ako tražite alate koji bi vam mogli pomoći u svakodnevnim akademskim nastojanjima, na tržištu postoji velika ponuda mobilnih aplikacija i internetskih stranica za to. Sabrali smo niz korisnih aplikacija i usluga koje vam mogu uskočiti u svemu od menadžmenta vremena do pomoći sa zadaćama, bilješkama i ostalim.

Bez obzira što tražili, što učili ili kako učili, pronaći ćete nešto što bi vam moglo biti od koristi - iznenadili biste se koliku razliku u učinkovitosti može donijeti samo jedna dobro izabrana aplikacija.

Trello

Glavna prednost Trella raspon je primjenjivosti. Njegovo jednostavno sučelje s karticama možete prilagoditi bilo kojoj svrsi - bilo to pisanje pojedinih zadataka za zadaću ili spajanja niza istraživanja u esej - softver će se prilagoditi. U Trellu svakoj kartici možete odrediti kategorije i rokove, dodati im datoteke ili radne liste. Za što god odlučite koristiti Trello, lako ćete se snaći zahvaljujući 'povuci i pusti' sučelju i velikom broju opcija, piše Wired.

Trello možete pokrenuti i koristiti besplatno na Androidu, iOS-u i u pregledniku, a podržan je nizom opcionalnih pretplata koje donose dodatne značajke.

Socratic

Socratic je baza znanja koju pokreće Googleova umjetna inteligencija te koja može pružiti odgovore na velik broj tema, radilo se o matematici, povijesti, biologiji ili književnosti.

Sve što morate napraviti je postaviti pitanje (ili, u slučaju matematike ili geometrije, snimiti fotografiju). Moglo bi vas iznenaditi na koliko stvari Socratic može dati odgovor. Aplikaciju možete besplatno preuzeti na Androidu ili iOS-u.

WolframAlpha

WolframAlpha specijaliziran je sustav za pretragu i baza znanja koji pokriva sve od matematičkih jednadžbi do političke geografije. Riječ je o alatu koji može biti od velike koristi studentima i učenicima, a koristi fino uređen set algoritama zahvaljujući kojem možete dobiti kratke sadržaje raznih romana, povijest cijelih zemalja, rješenja matematičkih zadataka, sastav raznih materijala i tako dalje. WolframAlpha možete besplatno koristiti u pregledniku, na Androidu i iOS-u, a dolazi i s opcijom za pretplatu.

Google Keep

Ako tražite jako dobru aplikaciju za bilješke, na raspolaganju imate zbilja jako velik broj opcija, no jedna od boljih je ona Googleova. Google Keep je prije svega jednostavan za korištenje te nudi velik broj naprednih opcija.

Svakoj bilješci možete dodavati vrijeme, oznake i slike te po potrebi surađivati na bilješkama s drugima. Tu je također opcija za brzo pretvaranje bilješki u Google Docs. Google Keep dostupan je u pregledniku, na Androidu ili na iOS-u.

myHomework Student Planner

Ime ove aplikacije, planera za domaće zadaće, govori sve što trebate znati o njoj. Riječ je o lijepo dizajniranom, fleksibilnom i intuitivnom setu alata koji se mogu koristiti za sve akademske aktivnosti.

U njega možete unijeti rasporede predavanja, zadaće, veće zadatke i testove, a sve se jednostavno sinkronizira na sve vaše uređaje. Korisne značajke uključuju jednostavne podsjetnike na rokove i uredive vizualne teme, a myHomework Student Planner dostupan je u preglednicima, na Androidu i iOS-u te dolazi u besplatnoj opciji, kao i s mogućnošću pretplate.

Bear Focus Timer

Bear Focus Timer je izvrsna aplikacija za koncentriranje na posao. U njemu možete urediti vrijeme rada, nakon čega će medvjed Tom pratiti vaš zadatak podrškom, podsjetnicima i, ako treba, bijelim šumom. Da, riječ je o jednoj od najčudnijih aplikacija za koncentraciju, no zbog dizajna i učinkovitosti - nemamo baš puno prigovora. Bear Focus Timer dostupan je za iOS po cijeni od dva eura.