ne nasjedajte

Ne, popularni doktor vam ne preporučuje da prestanete uzimati tablete za tlak: Nakon Nine Badrić, na red je došao i dr. Beck

29.11.2022 u 13:32

Bionic
Reading

Online prevaranti čine sve kako bi nasamarili naivne korisnike, a stavljanje poznatog lica u kontekst prevare stvar je za kojom često posežu

‘Dragi moji, odgovorno tvrdim da nemam nikakve veze s ovim lažnim proizvodom kojeg danonoćno reklamiraju na svim društvenim mrežama. Nepoznate osobe su ukrale moje ime i identitet i koriste ga u marketinške svrhe’, napisala je još u ožujku 2020. Nina Badrić na Instagramu te uputila apel javnosti da ne nasjeda na ovakve reklame.

Slična stvar dogodila se u isto vrijeme i HRT-ovcu Davoru Meštroviću. ‘Ova reklama je laž. Nikada nisam bolovao od dijabetesa.Nikad nisam koristio ovaj lijek. Nikada nisam dao ovaj intervju. Ne kupujte sumnjive lijekove preko interneta. Posavjetujte se sa svojim liječnikom. Ova reklama je laž’, žestoko se na svom Facebook profilu oglasio televizijski voditelj Davor Meštrović.

Sada su online zlikovci odlučili iskoristiti lik i djelo sve popularnijeg 'televizijskog doktora' Natka Becka. Jedna Facebook stranica za širenje antimedicinskih savjeta iskoristila je fotografiju dr. Natka Becka uz objavu:

Prof. dr. Natko Beck: Hrvati, molim vas! Prestanite uzimati tablete za krvni tlak. Konzumirajte jednu žlicu na prazan želudac.

Ni spomenuti, ni bilo koji drugi doktor vam nikada bez razloga neće reći da prestanete piti bilo kakvu terapiju, pogotovo ne objavom na društvenoj mreži na kojoj svatko može napisati štogod želi.

Hrvati molim vas, ne nasjedajte na ovakve gluposti :D

Fascinantno je kako se ovakve stvari događaju i kako se iskorištavaju i lice i ime u potpuno zlikovskom marketingu.

Molim vas da slušate upute liječnika, pogotovo kad je riječ o terapiji visokog tlaka.

Kad vidite ovakve oglase ne pokušavajte ni kliknuti, samo nastavite život dalje.

A ako ćemo već o magičnoj piluli zdravlja, ona je jasna svima, ali je životno gorka i teško izvediva: dovoljno spavanja, dovoljno biovlakna, dovoljno mišića i treninga, dovoljno dobrih društvenih kontakata.

Ako to sve nekome stane u žlicu... svaka čast

Ali sam zato brzo postao profesor :D

Dr. Beck je bio prilično jasan u svojoj objavi, no ne sumnjamo da je određeni dio korisnika poslušao njegov lažni savjet te prestao uzimati terapiju.