TEHNO SAVJETI

Ne možete zaspati? Iskopali smo aplikacije koje vam mogu priteći u pomoć

04.10.2020 u 07:57

Bionic
Reading

Aplikacije za pomoć pri spavanju i praćenje sna sve su popularnije, a dolaskom novih nosivih uređaja one postaju praktičnije nego dosad

'Kada počnemo doživljavati stres, naša tijela obično odluče 'smanjiti' količinu sna', objašnjava Shelby Harris, terapeut i klinički psiholog u klinici White Plains u New Yorku. 'Ubrzo počnemo imati problema sa snom i spavanjem zato što su naši mozgovi u stanju uzbune te nas bude zbog anksioznosti.'

Nasreću, tehnologija nastoji pomoći u poboljšavanju sna. InStyle je pobrojao pet izvrsnih aplikacija za tu namjenu.

Calm

Calm pored pomoći za meditaciju nudi druge usluge, poput priča za laku noć i bijelog šuma koji podsjećaju na noć provedenu pod zvijezdama ili blizu izvora vode. Priče za laku noć čitaju zvijezde poput Matthewa McConaugheyja, Laure Dern i Harryja Stylesa. Aplikacija nudi sedmerodnevni besplatni test, nakon kojeg premijska pretplata košta 15 dolara mjesečno ili 70 dolara godišnje.

Slumber

Slumber je aplikacija koja kombinira meditaciju i pomoć pri snu u obliku brojnih zvukova iz prirode, bijelog zvuka, priča za laku noć, vođenih meditacija i drugog. Nakon što ju isprobate tjedan dana aplikacija Slumber koštat će vas 40 dolara godišnje.

Sleep Cycle

Kao što naslov aplikacije nalaže, Sleep Cycle je aplikacija u cijelosti fokusirana na spavanje, no umjesto da vam pomaže zaspati, ona prati vaš san. Nakon što stavite smartfon na noćni ormarić ili madrac snimat će zvukove vašeg prevrtanja po krevetu. Nakon nekog vremena složit će grafove i statistike vaših uzoraka sna. Freemium verzija aplikacije može se za 30 dolara nadograditi na 'premijsku' verziju koja pruža veći uvid u praćenje rada srca i hrkanja.

Pillow

Ova aplikacija za iOS radi pomoću ugrađenog akcelerometra u iPhoneu i/ili Apple Watchu da prati kretanje tijekom noći. Pillow nakon toga sve podatke stavi u jednostavan graf koji prati zdravlje vašeg sna u određenom vremenu (i sinkronizira se s iPhoneovom aplikacijom Health). Besplatna verzija aplikacije nudi sve osnovne značajke dok ćete za skuplju morati iskeširati pet dolara mjesečno.