CES 2014.

Narukvica koja se uključi kad ju okrenete

10.01.2014 u 22:32

Bionic
Reading

Narukvica Lifeband Touch i slušalice Heart Rate dva su aduta kojima LG ulazi u utrku nosivog računalstva. Rade zasebno, u paru, a mogu se povezivati i s pametnim telefonima

Lifeband Touch ima OLED zaslon osjetljiv na dodir za prikaz vremena, biometrijskih podataka, dolaznih poziva i kontrolu glazbe.

Ugrađeni brzinomjer u tri osi i visinomjer omogućavaju precizno mjerenje ključnih pokazatelja poput udaljenosti, brzine, broja koraka, potrošenih kalorija i predviđenog tempa. Sve ove informacije vidljive su povlačenjem prsta po OLED zaslonu.

Sadrži i algoritam za prepoznavanje pokreta koji automatski uključuje zaslon pri zakretanju ručnog zgloba.

Lifeband Touch također nudi i povezivost putem Bluetootha za prijenos podataka na pametni telefon ili primanje podataka s drugih uređaja kao što su slušalice Heart Rate.

Osim što služe za reprodukciju glazbe, te slušalice za mjerenje otkucaja srca koriste senzorsku tehnologiju PerformTek kojom se mjere signali protoka krvi u unutarnjem dijelu uha kako bi se dobili podaci o radu srca i maksimalnoj potrošnji kisika. Za povezivanje putem Bluetootha i slanje podataka na pametni telefon ili narukvicu Lifeband Touch služi im clip-on dodatak.

Oba uređaja mogu se i međusobno bežično povezati. Povezivanjem s pametnim telefonima (koje pokreću Android ili iOS) uređaji mogu prenositi podatke na aplikaciju LG Fitness ili na one drugih proizvođača kao što su aplikacije MyFitnessPal, Runkeeper ili MapMyFitness.

Narukvica Lifeband Touch i slušalice Heart Rate će biti dostupne u SAD-u u prvoj polovici 2014, a potom i na ostalim tržištima.