CYBERKRIMINAL

Narko diler s dark weba ulovljen tijekom putovanja na natjecanje za najljepšu bradu

29.09.2017 u 13:13

Bionic
Reading

Jedan od najtraženijih narko dilera dubokog weba završio je iza rešetaka zbog svoje ljubavi prema puštanju duge i, pretpostavljamo, brižno održavane brade

Riječ je o kralju narkotika pod pseudonimom 'OxyMonster', tajnovitoj individui koja je najpoznatija po aktivnostima na ilegalnoj web-tržnici narkoticima Dream Market. Agenti su osumnjičenog uhapsili prošlog mjeseca dok je putovao na bizarno natjecanje za najljepšu bradu koje se svake godine održava u Austinu u Teksasu. Riječ je o Galu Valleriusu, tridesetosmogodišnjem Francuzu kojeg se policija dočepala u zračnoj luci u Atlanti, izvještava Hacker News.

Valleriusa je policija privela 31. kolovoza te ga ubrzo identificirala kao notornu internet personu kojeg se međunarodna policija nastoji domoći preko dvije godine.

Dokazi su pronađeni na laptopu kojeg je Vallerius nosio sa sobom. Uređaj je, naime, imao instaliran Tor preglednik koji je napravljen za skrivanje aktivnosti pri surfanju. Istražitelji su na računalu pronašli informacije o logiranju na Dream Market. Vallerius je na spomenutoj tržnici bio administrator, senior moderator i trgovac, a optužen je za prodaju kokaina, LSD-a, metaamfetamina, fentanila i oksikodona.

Kralj droge dubokog weba

Njegov kapital na Dream Marketu u je trenutku hapšenja iznosio oko pola milijuna dolara u bitcoinima. Osumnjičenik trenutno čeka prijenos iz Atlante u Miami gdje će se suočiti s novim nizom optužbi za koje bi mogao 'zaraditi' doživotni zatvor. Prije nekoliko mjeseci međunarodna policija uspjela je stati na kraj podzemnim tržištima AlphaBay i Hansa. Njihov pad značio je više promet za Dream Market koji je tijekom njihovog odsustva porastao. Uhićenje Valleriusa znači i početak potencijalnog pada Drean Marketa.