bez straha

Na zagrebačkim ulicama sreli ste ljude s neobičnim ruksacima? Evo o čemu se radi

04.08.2023 u 09:16

Bionic
Reading

Tvrtka Apple provodi geodetska mjerenja diljem svijeta kako bi prikupila podatke te osvježila karte i snimke u aplikaciji Apple Maps, uz poboljšanje značajke Look Around. Trenutno mjerenja provode u Zagrebu, gdje biste do 18. kolovoza mogli naći na automobile s neobičnim spravama na krovu ili pak na pješake s pomalo čudnim ruksacima. No nema straha; naime, ta posebno opremljena vozila i pješaci rade za Apple

Njihov zadatak je provoditi mjerenja, a za to nki njihovi pješaci koriste sustav ugrađen u ruksak. On služi za prikupljanje podatka koji se mogu koristiti izravno u aplikaciji Apple Maps, kao što je značajka Look Around koja funkcionira kao Googleov Street View.

Kako nisu svi dijelovi Zagreba dostupni vozilima, pješaci će, osim ruksaka, prilikom mjerenja i prikupljanja podataka također koristiti iPad, iPhone ili druge uređaje, izvijestio je Apple.

Prilikom provođenja tih mjerenja posvećeni su, kažu iz Applea, zaštiti privatnosti. Stoga cenzuriraju lica i registarske pločice na slikama koje se objavljuju u značajci Look Around.

'Ako imate komentare ili pitanja o tim postupcima, vašim pravima na zaštitu privatnosti ili ako želite zatražiti cenzuriranje vašeg lica, registarske pločice ili kuće, obratite nam se', istaknuli su iz tvrtke.

Nove snimke Zagreba u Appleovim kartama možemo očekivati kod sljedećeg ažuriranja, odnosno do kraja godine.