DREAMSCREEN

Multimedijski gadget iz radionice HP-a

17.09.2009 u 09:36

Bionic
Reading

Glasine koje već neko vrijeme kolaju internetom pokazale su se točnima jer je svjetlo dana ugledao novi digitalni okvir za slike stvoren u radionici računalnog diva HP, opremljen s ponešto naprednih mogućnosti

HP DreamScreen spada u kategoriju digitalnih okvira za slike, no u ovom slučaju slobodno se može reći da se radi o hibridu između računala, digitalnog okvira za slike i multimedijskog playera. Ekran uređaja osjetljiv je na dodir, a isporučuje se s daljinskim upravljačem te svom silom predefiniranih aplikacija.

Ono što nas iznenađuje je što, iako HP DreamScreen ima ugrađenu WiFi vezu i kao takav sposoban je za pristup internetskim sadržajima, s ovim uređajem imate prilično ograničen pristup. Facebook, Snapfish (servis za objavu i razmjenu fotografija u vlasništvu HP-a) te vremenska prognoza jedini su online sadržaji kojima preko ovog tableta možete pristupiti.

Što se hardvera tiče, uređaj dolazi u dvije varijante, s ekranima dijagonale 10,2 ili 13,3 inča, podatkovnim kapacitetom 2GB, USB utorima te utorom za memorijske kartice SD. Uređaj će se na tržištu pojaviti početkom sljedećeg mjeseca po cijenama od 249, odnosno 299 dolara.