MILESTONE XT720

Motorola Milestone za video entuzijaste

07.06.2010 u 11:21

Bionic
Reading

Motorola je najavila novi model pametnog telefona Milestone, posebno zanimljiv korisnicima koji vole fotografirati i snimati videoisječke svojim mobilnim telefonima

Najavljeni pametni telefon nosi ime Milestone XT720 i baziran je na operativnom sustavu Android, a odlikuju ga respektabilne video mogućnosti: opremljen je digitalnom kamerom razlučivosti osam megapiksela koja može snimati videoisječke u 720p rezoluciji brzinom od 24 sličice u sekundi, a kamera je dopunjena ksenonskom bljeskalicom poput onih iz kompaktnih fotoaparata. Vjerujemo da je ovo prvi pametni telefon s Androidom i naglaskom na video mogućnostima.

Proizvođač najavljuje da će telefon krenuti u prodaju krajem lipnja i da će se isporučivati s verzijom 2.1 operativnog sustava Android. Verzija 2.2 Googleova operativnog sustava je pred vratima pa postoje planovi o nadogradnji, međutim u Motoroli nisu željeli definirati kada će se to dogoditi.

Druge specifikacije ovog telefona su ekran razlučivosti 854 x 480 piksela, procesor ARM Cortex A8 takta 550 MHz i baterija koja nudi devet sati razgovora ili 320 sati na čekanju.