JOŠ VIŠE, JOŠ JAČE

Mislili ste da su BMW M3 i M4 ‘dovoljno’ opaki? Pogledajte ovo!

15.01.2016 u 07:32

Bionic
Reading

BMW M linija automobila danas je poznata po svojoj sportskoj opremi i opaki(ji)m performansama u odnosu na 'obične' modele, no svoje korijene vuče još u šezdesete i sedamdesete godine prošlog stoljeća kada su bili rame uz rame sa sportskim programom Bavaraca. Protekle godine u BMW-u su zabilježili rekordnih 35 tisuća isporučenih 'M' modela pa ne čudi da su se posebno potrudili i za tekuću godinu

Za modele M3 i M4, u BMW-u su tako pripremili i Competition Package, koji podiže ionako nabrijane performanse izvrsnih automobila. Snaga M3 i M4 modela s nadogradnjom je tako podignuta na 450KS, uz kombiniranu potrošnju od kakvih devet litara na sto kilometara. No, za potrošnju malo tko pita kada vozi ovakve zvijeri.

BMW M3 Sedan i BMW M4 Coupe uz opcijski M Double Clutch mjenjač sa sedam stupnjeva prijenosa stižu za svega 4.0s i 4.3 sekunde. Competition Package uključuje i Adaptive M Suspension, posebno dorađen za bolje performanse i upravljivost. Uz njega stižu i potpuno nove opruge, anti-roll bar, amortizeri i, naravno, dorađeni režimi vožnje Comfort, Sport i Sport+. Paket uključuje i posebna lagana M sportska sjedišta, sportski ispušni sustav odgovarajućeg opakog zvuka i još neke detalje.