KAD ĆE - NE ZNA SE

Microsoftovu 3D aplikaciju za mobitele nećemo tako skoro vidjeti

04.04.2017 u 08:01

Bionic
Reading

Iako je najavljena krajem prošle godine, aplikaciji Capture 3D nema ni traga ni glasa u novoj nadogradnji Windows 10 Creator

Kad su iz Microsofta prošlog listopada najavili nadogradnju Windows 10 Creator naveli su kao '3D za sve' kao jedno od tri ključna područja na koja će biti fokusirana. 

U dojmljivom prezentacijskom videu pokazali su novu mobilnu aplikaciju Capture 3D, koja je koristila stražnju kameru pametnog telefona za brzo 'skeniranje objekata u stvarnom svijetu i njihovo pretvaranje u trodimenzionalne modele kojima je moguće upravljati i mijenjati ih pomoću novog izdanja Microsoftove aplikacije Paint 3D. 

Za demonstraciju je korištena HP-ova perjanica za Windows 10 Mobile, model Elite x3. Iz Microsofta je stigla najava kako planiraju aplikaciju proširiti i na druge softverske platforme. 

No iako je Paint 3D već dostupan korisnicima u programu Windows Insider i bit će dostupan ostalima koji će preuzeti nadogradnju Creators 11. travnja, zasad nema naznaka kako ćemo uskoro vidjeti aplikaciju Capture 3D. 

Na pitanje korisnika kad će biti dostupna široj javnosti iz Microsofta su naveli kako mogućnost snimanja i prebacivanja objekata iz stvarnog svijeta u trodimenzionalni pomoću kamere na smartfonu nije uvrštena u nadogradnju Creators. Još uvijek rade na tome.

Kad će biti gotovi? Ostaje za vidjeti.

Više: Neowin