SKYPE POSTAJE GLAVNI

Microsoft šalje Messenger u mirovinu

07.11.2012 u 09:14

Bionic
Reading

Nakon 12 godina postojanja i milijardi dolara uloženih u razvoj Windows Live Messengera, u Microsoftu su ga odlučili zamijeniti Skypeom

Popularni Microsoftov chat program, Windows Live Messenger, odlazi u mirovinu, a od ožujka 2013. u potpunosti će ga zamijeniti Skype.

Vijest o prelasku na Skype objavljena je na službenom Skypovom blogu 18 mjeseci nakon što je Microsoft platio 8,5 milijardi dolara (gotovo 47 milijardi kuna) za Skype.

Dosadašnji korisnici WLM-a, kojih prema posljednjim informacijama ima preko 300 milijuna diljem svijeta, neće pretjerano osjetiti promjenu.

Kako ističu iz Microsofta, bit će dovoljno preuzeti novu verziju Skypea i ulogirati se postojećim Microsoftovim računom. Svi njihovi kontakti bit će sačuvani i prebačeni u Skype.

Analitičari ističu kako je ovo logičan potez za Microsoft jer je Skype podobniji za korištenje na novim platformama poput pametnih televizora i telefona.

Zanimljivo je kako će WLM ostati dostupan i funkcionalan jedino za korisnike u Kini.

I dok u Microsoftu uvjeravaju kako će prijelaz sa WLM-a na Skype biti bezbolan, korisnici ne dijele njihovo mišljenje.

Bilo je dovoljno tek nekoliko sati da se pojave komentari kako Skype ne funkcionira kako bi trebao na Windows 8. Također, neki su korisnici imali problema s ulogiravanjem i prebacivanjem kontakata.

Najčešći se komentar ipak odnosi na činjenicu da Microsoft još jednom nije dao korisnicima mogućnost izbora.

'Slomili ste mi srce. Kada se WLM ugasi, ugasit će se i moj društveni život', patetičan je komentar na Skypeovom blogu.