NOVA GENERACIJA

Microsoft priprema Surface All-In-One računala i druge novitete

16.08.2016 u 09:15

Bionic
Reading

Već nekoliko mjeseci internetom kruže glasine kako u Redmondu pripremaju niz različitih Surface uređaja, koji bi pored postojeće linije hibridnih računala Surface Pro i Surface Book trebali donijeti i AIO uređaje. Windows Central sad navodi kako hardverski odjel u Microsoftu uistinu radi punom parom za novu generaciju uređaja pod Surface brandom

Prema informacijama koje su ugrabili na Windows Central, u Microsoftu ne planiraju drastičnu izmjenu Surface uređaja po pitanju dizajna, no rafiniranje postojećih dijelova je svakako dobrodošlo. To se posebno tiče 'praznine' koju ima Surface Book kada se zaslon i tipkovnica 'spoje'. Sljedeća generacija Surface Booka bi mogla biti više poput klasičnog prijenosnika u tom smislu.

Surface Book nove generacije trebao bi stići s Intelovim Kaby Lake čipovima, koje se očekuje tek koncem ove godine. Oni donose nativnu podršku za USB 3.1, uz novu grafičku arhitekturu za bolje 3D performanse i video u 4K razlučivosti. Windows Central navodi kako za sada nema posebnih novosti vezanih uz moguće osvježenje Surface Pro linije.


Međutim, postoje naznake kako će Microsoft još više zakoračiti u svijet hardvera ponudom All-In-One stolnih računala pod brandom Surface. Ovi uređaji bi se navodno trebali reklamirati kao idealni za dnevni boravak, a prema glasinama će stići u tri izdanja. 21-inčni model će imati zaslon razlučivosti 1.920 puta 1.080 piksela, dok će 24-inčni i 27-inčni model donijeti 4K razlučivost.

Za sada nije jasno planira li Microsoft ovaj interni projekt dovesti na svjetlo dana. Više detalja o svemu moguće je naći na Windows Central