ŠTEDI SE

Microsoft prebacio trošak lokalizacije na partnere

21.05.2013 u 14:22

Bionic
Reading

Tvrtka ESKA lokalizirala je Microsoftov ERP za hrvatsko tržište nakon što se Microsoft prestao time baviti. Prijevod i prilagodba je, kako je za tportal rekla direktorica te tvrtke Renata Pavletić Mužak, stajala oko 75 tisuća kuna

Iako je riječ o nemalom trošku, Pavletić Mužak ustvrdila je kako se na kraju takvo rješenje pokazalo dobrim jer su lokalizaciju obavili brže pa je proizvod mogao na tržište ranije no inače.

Microsoft Dynamics NAV 2013 je ERP rješenje za integrirano upravljanje poslovanjem, naročito kod uvođenja novih poslovnih procesa i njihovog prilagođavanja usporedo s rastom tvrtke. Globalno ga koristi više od 300 tisuća klijenata, a lokalizirano je na 42 jezika.

Nova verzija donijela je tehnološka poboljšanja - od nove arhitekture sustava, preko mogućnosti pune funkcionalnosti i rada kroz internetski preglednik, do uključenog klijenta SharePoint, usklađenih ne samo s jezikom, već i s hrvatskim zakonodavstvom.

Renata Pavletić Mužak tom je prigodom također istakla kako je središnju podršku organizaciji moguće osigurati kroz nekoliko momenata, koji su međusobno usko povezani: od softverskog rješenja, preko infrastrukturne podrške, stručnog tima za implementaciju i podršku do dobrog programa financiranja.