SURADNJA S CANONICALOM

Meizu PRO 5 Ubuntu mobitel stiže na globalno tržište!

21.02.2016 u 08:25

Bionic
Reading

Suradnja između kompanija Meizu i Canonical je nikad jača. Zajedno su predstavili nasljednika pametnog telefona Meizu MX4 Ubuntu Edition - Meizu Pro 5 Ubuntu Edition. Riječ je o do sada najsnažnijem Ubuntu pametnom telefonu na tržištu, a sada je dostupan i globalno

Ujedno je posrijedi i peti mobitel otkriven u proteklih 12 mjeseci koji pokreće Ubuntu, navodi Canonical. Baš poput Android izdanja Meizu Pro 5 modela, Ubuntu Edition je također 5,7-inčni uređaj s 1080p AMOLED zaslonom (uz Gorilla Glass 3 pokrov), kojem srce čini Samsungov Exynos 7420 čip (osmojezgrena konfiguracija, radni takt do 2,1GHz). Tu su još 3GB radne memorije, 32GB spremišnog prostora, kamerica od 21MP straga te 5MP sprijeda, kao i podrška za dvije SIM kartice.

Canonical u službenoj objavi ne spominje veličinu baterije, no s obzirom da je većina karakteristika uređaja identična Android izdanju, izgledno je riječ o paketu od 3.050mAh. Kompanija navodi i kako će se uređaj službeno prezentirati za vrijeme Mobile World Congress sajma u Barceloni te da će tada biti moguće napraviti i prednarudžbe.

Za sada nisu poznati detalji o cijeni uređaja.