CIJENA PRAVA SITNICA

Luksuzni jet-ski s motorom V8 od 300 KS jer - zašto ne?

07.07.2014 u 16:09

Bionic
Reading

Matematika na moru je jednostavna. Kada su plovila u pitanju, omjeri cijene i dužine obično su proporcionalni, a ondje gdje dimenzije eventualno ne igraju ulogu primat preuzima snaga

Ekipa iz Strand Crafta malo je proučila tržište i zaključila da ultrabogati pojedinci možda imaju krstarice, jahte i glisere, no ne i praktičn(ij)e igračke kojima bi ispunili adrenalinske potrebe.

Tako je nastao Wet Rod, beskompromisni jet-ski koji je zasad samo nakupina piksela. Naime, premda izgleda koliko-toliko realno na fotografijama, ovo čudo je trenutačno tek u razvojnoj fazi.

Ono što nas, tvrde Amerikanci, očekuje do kraja godine jest gotovo plovilo dugačko pet metara koje pokreće motor od 300 KS 5,7-litreni V8. Nemamo pojma zašto je bila potrebna ovolika motorčina za relativno skromnu ergelu, no 300 konjića bit će dovoljno da Wet Rod potjera do 105 km/h. Po bonaci, naravno.

Kako bi opravdao traženu cijenu višu od 50.000 američkih dolara, Strand Craft će ga opremiti hladnjakom, vodootpornim prtljažnikom, umecima od tikovine ili ugljičnih vlakana te audiosustavom i GPS navigacijom.

Moramo priznati da bismo Wet Rod voljeli vidjeti u akciji. A vi?