ZBOGOM PAMETI

Luđak završio Mass Effect bez ijednog ispaljenog hica

09.09.2014 u 09:00

Bionic
Reading

Many a True Nerd, genijalni youtuber koji nam je donio iznimno sadistički prohod Fallouta 3, ovoga puta se bacio u pacifističke vode te odlučio završiti originalni Mass Effect - bez da ispali ijedan hitac

Igranje popularnih igara na neobične načine očigledno je stalno rastući trend! Sjećate li se lika koji je Fallout 3 završio tako da je pobio apsolutno sve moguće NPC-ove? Ovog puta se primio Mass Effecta te ga je odlučio završiti bez da ispali jedan jedini hitac. Ovo je, ako imate i trunku znanja o Mass Effectu i njegovu prvom nastavku, prilično težak zadatak.

Razlog je, naime, dizajn igre. Prvi Mass Effect osmišljen je kao pucačina iz trećeg lica sa snažnim RPG elementima. Zamislite koliko je teško koristiti biotike od prvog levela te prepustiti fantastično nesposobnim NPC suputnicima da obave rešetanje negativaca umjesto vas.

Prema Many a True Nerdu, ovakav pristup kompletno poremeti ravnotežu unutar igre. Naime, borba bez ijednog ispaljenog metka je gotovo nemoguća zbog nezamislivo dugih cooldownova na svim vašim vještinama. Kasnije u igri -  nakon što nadogradite adepte (futurističke 'magove') u svojem timu, čitava stvar postane neopravdano jednostavna.

Mass Effect - bez pušaka

Štoviše, posljednja bitka protiv moćnog Sarena više liči na cirkusku točku, s obzirom na to da 'siroti' negativac većinu vremena provede lebdeći u zraku dok ga warp polako ali sigurno komada na sitne, sitne komadiće.

Uglavnom, Many A True Nerdov Mass Effect bez oružja sjajan je serijal uz koji možete ubiti nekoliko sati slobodnog vremena. Radi se o presmiješnom prohodu u kojem će uživati svi fanovi Mass Effecta, kao i fanovi bizarnog gejminga. Za kraj, u slučaju da niste pogledali 'ubij sve Fallout 3 prohod', toplo preporučujemo da to učinite sada.

Izvor: Kotaku