BIZARNI KRIMINAL

Nitko ne zna gdje je: Lopovi iz Alabame ukrali radio toranj visok 60 metara

09.02.2024 u 12:08

Bionic
Reading

Kriminalci su u sklopu bizarne krađe odvukli toranj u nepoznatom smijeru i usput ukrali svu radio opremu u stanici

Krađa je uvijek loša stvar - svi to znamo. Međutim, ponekad je krađa toliko ambiciozna i bizarna da nadilazi naš moralni sustav i postaje impresivna. Jedna takva krađa dogodila se u Jasperu u Alabami gdje su, piše Gizmodo, nepoznati lopovi nedavno opljačkali lokalnu radio stanicu, kradući sve pred u dosegu, uključujući 200 stopa visok radio toranj od nehrđajućeg čelika kojeg su srušili i odvezli nepoznatim putem.

Lokalna novinska kuća WBRC prva je izvijestila o krađi koja je utjecala na WJLX-ovu AM stanicu. Upravitelj postaje, Brett Elmore, prvi put je doznao za krađu prošlog petka, kada je skupina krajobraznika koji su poslani da rade na imanju prijavila da je opljačkano i da nema radio toranj.

Elmore je rekao da ne može vjerovati što čuje. 'Kad je stigao, nazvao me u petak i rekao: 'Toranj je nestao'', rekao je Elmore lokalnoj novinskoj kući. 'Rekao sam, ‘Kako to misliš da je toranj nestao? Jesi li siguran da si na pravom mjestu?’ Rekao je: ‘Toranj je nestao. Žice su posvuda, no tornja nema.'

Čini se da su lopovi ukrali toranj tako što su presjekli kablove koji su ga držali na mjestu, rekao je Elmore u objavi na Facebooku. U istom postu, voditelj stanice je primijetio da je radio postaja također 'vandalizirana' i da su dotični pljačkaši 'ukrali svaki komad opreme iz zgrade.'

Morate se zapitati kakav um stoji iza ovakve operacije. Ne vrišti baš 'tinejdžer koji se dosađuje'. Oštra konkurencija koja je otišla korak dalje? Mogućnosti su mnogobrojne.

Tko god počinitelj bio, mogao bi biti u velikim problemima ako bude uhvaćen. New York Post napominje da je petljanje u radio postaje na takav način savezni zločin, a počinitelji bi mogli dobiti i do 10 godina zatvora.