ZA AUDI

LG ipak proizveo smartwatch na platformi webOS!

08.01.2015 u 16:14

Bionic
Reading

Audi je na sajmu CES 2015 za vrijeme svoje prezentacije otkrio kako planiraju ući u svijet mobilnih uređaja. Jedan od partnera nužnih za takav potez je i LG, koji je izradio poseban pametni ručni sat za tog proizvođača automobila. Što je najzanimljivije, iako je predstavljeni smartwatch vrlo sličan modelu LG G Watch R pogonjenom Android Wear platformom - za Audi je napravljena webOS varijanta uređaja

Time su potvrđene nedavne glasine kako u LG-ju aktivno rade na prilagođavanju ovog operativnog sustava za nosive gadgete, ne samo za TV uređaje. Što je bitnije, novinari koji su imali prilike isprobati uređaj kreiran za Audi su oduševljeni njegovom ispoliranošću, mnogo više u odnosu na Android Wear model.

Ipak, platforma u pitanju je barem na prezentaciji pala u drugi plan, jer kompanije nisu rekle mnogo informacija. Štoviše, za Android Central su iz LG-ja prvo izjavili kako njihov smartwatch pogoni posebno dizajnirana verzija Android Wear platforme, iako su svi koji su imali priliku igrati se s uređajem u postavkama pronašli webOS:


Za razliku od LG G Watch R modela na Android Wear platformi, gadget napravljen za Audi integrira i mobilnu povezivost, što je vjerojatno jedan od razloga zbog kojih je uređaj pogonjen webOS mobilnim operativnim sustavom. Iako je za sada nejasno hoće li LG paralelno raditi na uređajima za obje platforme, čini se kako se webOS nakon potpune propasti ipak polako oživljava.