ThinkPad X1 Fold Gen 2

Lenovo ima novu generaciju impresivnog laptopa s preklopnim zaslonom, cijena je paprena

01.09.2022 u 13:52

Bionic
Reading

Kompanija je na IFA-i službeno predstavila najnoviji ThinkPad X1 Fold Gen 2 opremljen većim ekranom, jačin hardverom i rafiniranijim značajkama

Lenovo je prije nekoliko godina izbacio ThinkPad X1 Fold, njihovo prvo računalo sa preklopnim zaslonom, a na ovogodišnjoj je IFA-i službeno najavila i noviju verziju uređaja pod imenom Lenovo ThinkPad X1 Fold Gen 2.

Prva generacija laptopa više je podsjećala na prototip koji je, nakon komentara korisnika, pomogao stvoriti uređaj druge generacije. Lenovo je, piše Gizmochina, nadogradio i unaprijedio skoro sve na njihovom novom uređaju.

Centralni fokus Lenovo ThinkPada X1 Fold oduvijek je bio zaslon. Gen 2 tako dolazi sa 16.3 inčnim savitljivim Samsungovim OLED prikazom rezolucije 2024 puta 2560 piksela. Uređaj nudi svjetlinu od 600 nita, 100% DCI-P3, Dolby Vision i mogućnost dodira s podrškom za digitalni stilus.

Preklopljen uređaj svoj zaslon smanjuje na 12 inča te se može upariti sa Bluetooth tipkovnicom, pretvorivši se u 'pravi laptop'. Usporedbe radi, izvorni X1 Fold imao je 13.3 inčni ekran koji se smanjuje na mizernih 8 inča kad je preklopljen.

Novi X1 Fold Gen 2 pokreće najnovija verzija Intelovih U-Series Core i5 i Core i7 VPro procesora dvanaeste generacije, uz dest jezgri za bolje performanse. Računalo se može pojačati sa do 32 GB LPDDR5 RAM-a i SSD-om do 1TB. Uređaj ima tri USB Type-C porta, od kojih dva podržavaju Thunderbolt 4. Kompanija također dodaje opciju za Nano-SIM ulaz i 5G Sub 6 uz LTE. Konačno, laptop ima tri zvučnika sa Dolby Atmosom.

X1 Fold Gen 2 dolazi sa većom tipkovnicim i haptičkim touchpadom. Tipkovnica se na računalo spaja putem Bluetootha 5.2 te se može puniti putem USB-a C. Kompaija je objavila da laptop podržava standard izdržljivosti MIL-STD-810H.

Lenovo je za kraj objavio da će startna cijena novog ThinkPada X1 Fold Gen 2 biti 2.499 dolara te da će postati dostupan ovog studenog.

Laptopi za rad od kuće Izvor: Promo fotografije / Autor: HP