POSVETA LEGENDI

Legov Pac-Man set od 2650 dijelova ima pomične dijelove - i svijetli

23.05.2023 u 15:16

Bionic
Reading

Velika posveta popularnoj videoigri koštat će vas skoro 270 eura, dolazi u 2650 dijelova i vrlo je zanimljiva meta svim Lego kolekcionarima koji vole retro gejming

Lego je prije godinu dana izbacio set posvećen ikoničkoj konzoli Atari 2600 iz 1970. godine, a sad odaje počast još jednoj legendi - automoatu PacMan iz 80-ih. Riječ je o kompletu od 2650 dijelova pod imenom Lego Icons Pac-Man koji rekreira klasični ormarić Pac-Man zajedno sa svjetlećim utorom za novčiće, joystickom i mehaničkom ručicom koja omogućava mehaničko pomicanje likova po labirintu (premda zapravo ne igrate igru).

U paketu dolaze 'ciglaste' verzije Pac-Mana, duhova Blinkyja i Clydea, a svi se mogu okretati na postolju ili biti prikazani na vrhu ormarića. 'Kad završite, možete osvijetliti utor za novčiće, plus tu je mala vinjeta ženske mini figure koja igra Pac-Mana na arkadi, skrivena unutar ormarića', napominje Lego u priopćenju za javnost.

Lego je detaljno opisao detalje Pac-Manove povijesti, ističući da je prvi fokusni test s predstavnicima javnosti održan prije 43 godine - 22. svibnja 1980. Oblik lika Pac-Mana temelji se na pizzi kojoj nedostaje kriška, a igra je objavljena u Japanu 29. lipnja 1980., da bi u ostatak svijeta stigla nešto kasnije. Pac-Man je postao najpopularnija arkadna igra svih vremena, s 293.822 instaliranih komada - sedam godina nakon što je prvi put objavljen.

Izvor: Društvene mreže / Autor: LEGO Sets Collection

Boja glavnog lika inspirirana je, riječima kreatora Torua Watanija, 'ikoničnom žutom bojom Lego kocki'. 'Pošto je Pac-Man žuta zapravo inspirirana Lego Group žutom, to je našu suradnju učinilo još prirodnijom', rekao je Aadil Tayouga iz Bandai Namca.

Lego Icons Pac-Man Arcade set košta 269,99 eura, bit će prvo dostupan članovima Lego VIP programa počevši s 1. lipnjem, a javnosti će postati dostupan 4. lipnja, zaključuje Engadget.