jean-luc picard

Legendarni Patrick Stewart vraća se u Zvjezdane staze

06.08.2018 u 10:30

Bionic
Reading

Nadolazeća svemirska opera s poznatim glumcem u glavnoj ulozi će se, prema izvorima, baviti 'novim poglavljem u životu Jeana-Luca Picarda'

Patrick Stewart ponovno će odjenuti odoru kapetana Jeana-Luca Picarda u novoj seriji Zvjezdanih staza koja će se prikazivati na CBS All Accessu. Stewart je, naime, službeno potvrdio svoj nastup tijekom konvencije Zvjezdanih staza u Las Vegasu.

Veliki planovi

Podsjetimo, CBS je u lipnju potpisao petogodišnji ugovor sa režiserom Alexom Kurtzmanom čiji je zadatak nadgledati sve emisije vezane uz Zvjezdane staze. Taj ugovor uključuje nekoliko emisija u produkciji, uključujući i onu koja se bavi Akademijom Zvjezdane Flote, animiranom serijom i tako dalje. Kako stvari stoje, nedavno su počele kružiti glasine o povratku eri 'Nove Generacije' te povratku Patricka Stewarta.

Stewart je u službenoj izjavi spomenuo da je tijekom snimanja 'Nemesisa' u 2002. zaključio da je njegova priča u Star Treku gotova, no da je ostao ugodno iznenađen i 'čak uzbuđen i oduševljen' idejom povratka u odoru Jeana-Luca Picarda i otkrivanju nove dimenzije ikoničkog lika.

Omiljeni lik

Patrick Stewart prvi je put preuzeo Picardovu ulogu 1987. te je emisiju snimao sve do zadnje epizode 1994. te je također glumio u nekoliko vezanih filmova - Zvjezdane staze: Generacije, Zvjezdane staze: Prvi kontak, Zvjezdane staze: Pobuna te Star Trek: Nemesis. Serija se odvijala u 2364. godini, 99 godina nakon avantura Jamesa Kirka i Enterprisea.

TV I ZABAVA

Pet znanstveno-fantastičnih serija uz koje ćete definitivno htjeti provesti ljeto

Pogledaj galeriju

Produkcija

Prema izvješću Deadlinea, ne radi se o rebootu već o serijalu koji 'istražuje novo poglavlje u životu Picarda'. Stewart je tijekom konvencije naglasio da serija još nema scenarij te da se radi o 'nečemu vrlo drukčijem, no stvorenom sa jednakom dozom strasti i ljubavi prema Zvjezdanim stazama'.