BUMP

Kvrcnite po računalu i podijelite dokumente

26.02.2013 u 09:00

Bionic
Reading

Aplikacija pomoću koje možete dijeliti dokumente između računala i mobilnog uređaja laganim dodirom? Da, to je Bump

Bump je mobilna aplikacija, dostupna za Android i iOS, koja omogućuje razmjenu dokumenata između dva mobilna uređaja ili mobilnog uređaja i računala samo jednim dodirom.

Postupak je veoma jednostavan. Dovoljno je instalirati besplatnu aplikaciju Bump na pametni telefon.

Potom, na računalu otvorite stranicu Bumpa i omogućite bilježenje lokacije (internetski preglednik će vas pitati želite li da zapamti vašu lokaciju). Bump trenutačno radi samo s Chromeom, Firefoxom i Safarijem.

Na svom pametnom telefonu otvorite Bump, odaberite dokumente koje želite poslati na računalo i potom telefonom kvrcnite po razmaknici na računalu.

Na oba uređaja pojavit će se pitanje želite li da se povežu. Odgovorite potvrdno i na ekranu računala pojavit će vam se popis dokumenata koje telefon dijeli.

Dovoljno je odabrati dokumente koje želite prebaciti na računalo i odabrati 'Download'.

Ni dijeljenje u suprotnom smjeru nije ništa kompliciranije. Nakon što povežete pametni telefon i računalo, na računalu odaberite 'Send files to your device' i potom odaberite datoteke.

Treba istaknuti kako je veličina dokumenata koje možete slati ograničena na maksimalno 30 megabajta.
No bez obzira na ograničenja, ova je aplikacija jednostavna za korištenje i može dobro doći u trenucima kada trebate prebaciti dokument s mobilnog uređaja na računalo, a nemate pri ruci podatkovni kabel.

Naime, aplikacija za slanje odnosno primanje dokumenata na mobilnom uređaju treba podatkovnu odnosno WiFi vezu. Upravo zbog takvog načina rada, Bump omogućuje i dijeljenje dokumenata između dva pametna telefona, bez obzira na to koriste li iOS ili Android, kao i dijeljenje među tabletima.

Samo nemojte pretjerati s kvrcanjem i oštetiti računalo ili mobilni uređaj.