POLJSKA ODMETNICA

Kontroverzno privlačna Joanna Krupa

10.12.2014 u 12:44

Bionic
Reading

Prije točno pet godina Joanna je uzburkala javnost provokativnom reklamom koju je snimila za udrugu ljubitelja životinja PETA

Na fotkama gola Joanna drži križ koji joj prekriva grudi i genitalije. No, to nije sve! Ona je prikazana kako anđelica koja lebdi u crkvi punoj malih štenaca. Iznad njene posvećene glave stoji rečenica 'Budite kao anđeli čuvari prema psima. Uvijek posvajajte štence, nikad ne kupujte'.

Reklama je izazvala pravu konsternaciju u Americi, a pogotovo u Poljskoj. Amerikanci su još i naviknuti na PETA-ine problematične i kontroverzne medijske kampanje, no Poljaci su bili šokirani. Poljakinja i blasfemična! Je li to uopće moguće?

Nekolicina 'hard-core' desničara čak je uputilo javni apel poljskom ministarstvu unutarnjih poslova da se Joanni oduzme poljsko državljanstvo budući da ta kampanja vrijeđa poljski nacionalni identitet (koji je usko vezan uz rimokatoličanstvo). Srećom, to se nije dogodilo - Joannica je još uvijek Poljakinja. Još uvijek ne nosi krzno niti ne kupuje štence.