KAKAV LICEMJER

Kanye West tuži sve torente svijeta, no i sam ih koristi

02.03.2016 u 12:30

Bionic
Reading

Iako je, između ostalog, poznat i po tome što se glasno i aktivno zalaže za pravednu naknadu autorima glazbenih djela, Kanyeu torrenti ipak nisu mrski

Kanye West je više puta pokušavao upogoniti servis za streaming Tidal, koji bi trebao donijeti pravedan streaming glazbe koji bi glazbenicima glazbe donio novac.

To bi bilo pohvalno i plemenito kad sam Kanye ne bi koristio načine za zaobilaženje plaćanja glazbenicima, odnosno ljudima koji pišu softver za njih.

Uhvaćen je s prstima u pekmezu, i to vlastitom pogreškom. Tvitnuo je fotografiju na kojoj je s tviterašima podijelio čiju glazbu upravo sluša (Stevena Sufjana, ako vas baš zanima). No, neoprezno je ostavio otvoren tab s pretragom na Pirate Bayu za torrentom kojim bi pribavio Serum, glazben softver koji inače košta 189 dolara. Usput rečeno, glazbenik je nedavno najavio tužbu protiv The Pirate Baya.

Nije prošlo dugo prije no što ga je zbog toga javno prozvao Deadmau5, predloživši podrugljivo pokretanje 'malog Kickstartera' kako bi mu pomogli u kupovini softvera.


Više:Gizmodo