TEHNO SAVJETI

Želite skinuti sliku ekrana na Apple Watchu? Evo kako to učiniti

18.09.2023 u 11:58

Bionic
Reading

Provjerili smo kako skinuti sliku ekrana na Apple Watchu

Premda vjerojatno znate da možete snimati slike ekrana na vašem iPhoneu, MacBooku ili iPadu, jeste li znali da to možete raditi i na Apple Watchu? Appleov uređaj ima ugrađenu funkciju uz pomoću koje možete snimati slike ekrana, a za njezinu aktivaciju trebate samo nekoliko koraka. Evo kako to možete napraviti.

Prvo ćete ući u postavke uređaja i pod Općenito ili General pronaći opciju za slike ekrana, odnosno Screenshots. Uključite ju, objašnjava Engadget.

Za snimanje slike ekrana potrebno je nakon aktivacije istovremeno pritisnuti digitalnu krunu i bočnu tipku. Slika će se nakon toga pohraniti u kolekciju Photos, odnosno fotografije.

Da biste pregledali snimljene slike, uđite u Photos na iPhoneu i potražite mapu sa slikama ekrana. Ako slike želite pogledati na Watchu, možete sinkronizirati album s vašeg iPhonea na vaš sat. Kako biste to napravili, idite u aplikaciju Watch, birajte fotografije i izaberite sinkronizaciju te potom kliknite na 'sync album' kako biste album povezali s uređajem.