pravi izbor

Kako odabrati pravi miš – za ured i posao?

18.12.2017 u 10:09

Bionic
Reading

Logitech predstavlja svoja nova dva optička miša kojima ćete unaprijediti svoju produktivnost

Što je prva asocijacija koja vas veže uz pojam – uredski miš? Jednostavan dizajn? Kvarljivost i loša kvaliteta? Sindrom karpalnog tunela? Znamo, znamo… možete ih nabrojati još tisuću, a da nikada niste intenzivno razmišljali o tome, bar ne na ovaj način.

Uz posao nekada vežemo negativne asocijacije i ne-baš-tako lijepe dnevne trenutke, pa se niti ne trudimo previše razmišljati na koji se način možemo riješiti svakodnevnog stresa. Ili ga bar umanjiti kroz što ugodniju radnu atmosferu. Ipak, ovo nije članak koji će te riješiti napetosti kroz 5 jednostavnih koraka meditacije, ili naučiti te kako produktivno razgovarati  s kolegama (iako smatramo kako su to sve legitimne metode).

Osobno, smatramo kako ćeš skok u produktivnosti doživjeti kroz kvalitetan odabir – miša za računalo.

Kvalitetan miš za kvalitetno odrađen posao?

Iako nitko, osim vas samih, ne može garantirati koliko će posao koji odradite biti kvalitetan („koliko para, toliko muzike“, zar ne?), on se može znatno unaprijediti s, primjerice, kvalitetnijom periferijom.

Vodeći proizvođač računalne periferije, Logitech, upravo je unaprijedio svoja dva nova uredska, multifunkcionalna bežična optička miša – MX Master 2S i MX Anywhere 2S. Prije svega, unaprjeđenja se odnose na nove optičke senzore s većom rezolucijom i dulje trajanje baterije, dok su ostale značajke poput ergonomskog dizajna i kvalitetne izrade, ostale na visokom nivou.

Oba miša su bežična, pa nećete imati problema u višku kabela oko računala. Poznati oslonac za palac na MX Master 2S-u i dalje je vrhunski dizajnirano rješenje, pod uvjetom da ste – dešnjak. Ipak, ako to nije slučaj, na raspolaganju vam stoji i MX Anywhere 2S, orijentiran na jednostavnost i prenosivost, a mogu ga koristiti i dešnjaci i ljevaci. Ipak, to ne znači da je slabiji od svog kolege, Master 2S-a.

Oba miša dolaze u tri boje: Graphite (tamnosiva), Midnight Teal (plava) i Light Grey (bijelo-siva). Imate pravo na jednogodišnje jamstvo, a uz miševe dobit ćete kabele za punjenje, kao i wireless receiver. S obzirom da se radi o najboljim Logitechovim uredskim miševima,  preporučeno možemo zaključiti kako će vam se iskustvo rada na uredskom računalu ili prijenosniku – znatno poboljšati.

Svoju ponudu možeš potražiti OVDJE.