ESPORTOVI

Još jedan muljator u Fortniteu: Popularni streamer uhvaćen u varanju tijekom dobrotvornog turnira

06.02.2020 u 08:14

Bionic
Reading

Nicholas Amyoony je, prema izvoru, pred kamerama planirao varati tijekom turnira znajući da će zaraditi samo opomenu

Popularni streamer Nicholas Amyoony, također poznat pod pseudonimom 'NickEh30' nedavno je optužen za varanje tijekom dobrotvornog turnira u Fortniteu. Prošlotjedni Twitch Rivals Streamer Bowl upario je 16 popularnih streamera i 16 NFL sportaša te ih pozvao na natjecanje u popularnoj battle royale igri.

JEDAN PROTIV SVIH

Fortnite i ekipa: Ovo su najbolje Battle Royale i Survival igre na tržištu

Pogledaj galeriju

Amyoony je prije natjecanja bio uhvaćen kako je s partnerom, nogometašem Davidom Morganom raspravljao o kršenju pravila. U isječku koji već danima cirkulira Redditom Aymoony jasno razgovara o slijetanju u zabranjeno područje mape.

Podsjetimo, svak partija Fortnitea počinje skokom iz letećeg autobusa i slijetanjem na jednu točku na mapi. Problem kod kompetitivne igre je taj što su mjesta za slijetanje ograničena.. Drugim riječima - igračima je dozvoljeno slijetanje na svega nekoliko strogo definiranih lokacija.

Igrački duo na snimci planira namjerno prekršiti pravila kako bi dobio nepoštenu pozicijsku prednost, znajući da će samo proći s upozorenjem. Kao što to ide, ta prednost im je pružila visoki plasman, odnosno šesto mjesto na natjecanju, kao i zaradu od 30.000 funti koju su raspodjelili po različitim humanitarnim skupinama i organizacijama.

Dok je dio korisnika bjesnio na varalice, drugi dio je to nazvao pametnim taktikama. Varanje u Forniteu već neko vrijeme privlači hrpu pažnje - do te mjere da su gledatelji i igrači počeli optuživati Epic zbog dozvoljavanja igračima da varaju tijekom Fortnite svjetskog kupa, natjecanja s iznimno velikodušnim nagradnim fondom, zaključuje The Independent.