SONY A5000

Je li ovo najmanja i najlakša digitalna Wi - Fi kamera s izmjenjivim objektivom?

24.01.2014 u 11:01

SONY A5000

Izvor: Promo fotografije / Autor: Sony

Bionic
Reading

Sony je svojom najmanjom i najlakšom Wi-Fi digitalnom kamerom s izmjenjivim objektivom postavio nove standarde u svijetu foto industrije, barem tako tvrde u kompaniji

Uz učinkovit Exmor APS HD CMOS senzor od 20.1 megapiksela i BIONZ X procesor, A5000 stvara odlične fotografije unatoč njezinim dimenzijama. Pri kreiranju modela A5000, ozbiljan iskorak učinjen je sinergijom visokokvalitetne fotografije i prilagodljivog dizajna koji stane u svaki džep. Dovoljno malen i lagan za nošenje je odlična zamjena za DSLR kameru. Iako teži svega 210 grama, njegovo kompaktno kućište sadrži snažnu bljeskalicu koja može snimiti i slabije osvijetljene scene. Rukohvat fotoaparata je redizajniran te omogućuje sigurno i mirno rukovanje uz bilo koji E-mount.

Kvaliteta fotografije pojačana je s DSLR-om i učinkovitim Exmor APS HD CMOS senzorom veličine 20.1 megapiksela koji može uhvatiti i najsitnije detalje. Zahvaljujući kombinaciji a7 i a7R full-frame kamere i BIONZ X procesora dodatno je pojačana kvaliteta fotografije. Detaljno reproduciranje, mehanizam za smanjenje buke i tehnologija koja smanjuje difrakciju omogućuju istančanije teksture i kontroliranu razinu buke bez obzira gdje snimate. A razinu ekspozicije možete ručno podesiti sve do ISO 16000 kako bi dobili impresivne fotografije s efektom blijeđenja.

Zahvaljujući LCD zaslonu koji omogućava nagib od 180 stupnjeva i prilagodljivom rukohvatu s Sonyjevim A5000 možete bez probleme uhvatiti odlične selfie fotografije. Funkcija Soft Skin Effect automatski će ispeglati bore i sitne nepravilnosti na licu te ćete dobiti vizualno još atraktivnije fotografije.

Također, na kućištu kamere nalazi se lako dohvatljiv gumb za optički zoom stoga nije potrebna dodatna ručna prilagodba objektiva, čime je fotografiranje dodatno olakšano.

Wi-Fi implementiran u kameri omogućuje povezivanje sa Sony Xperiom, kompatibilnim Androidom s NFC-om ili smartphoneom, što omogućava jednostavnije i brže bežično dijeljenje fotografija. Također, jednim potezom moguća je aktivacija funkcije Smart Remote Controle koja istovremeno povezuje kameru, pametni telefon i tablet kako biste mogli pregledati snimljene fotografije te ih snimati iz daljine. Inovativne PlayMemorise Camera aplikacije osnažuju vaše fotografsko iskustvo te nude široku paletu besplatnih aplikacija i onih koje je potrebno platiti, a koje dodatno pojačavaju efekte na fotografijama.

Dodaci za A5000 model uključuju novu LCS-EBB elegantnu futrolu, LCS-BBN torbu te STP-XSR1 moderan remen. LCS-BNN je patent koji funkcionira po principu 'torba u torbi' kako bi svojim praktičnim dizajnom stao u putnu torbu ili kovčeg te dodatno zaštitio aparat. Također, dostupna je i ACC-TRW oprema koja uključuje BC-TRW punjač baterije i NP-FW50 punjivu bateriju.

Modelu A5000 odlično odgovara višenamjenski SEL55210 E55 210 mm F4.5-6.3 teleobjektiv dostupan i u crnoj boji.

A5000 digitalna kamera s izmjenjivim objektivom trenutno se može naručiti na www.sony.co.uk, a u ožujku 2014. godine bit će dostupna u Europi.