DŽEPNO KINO

Isprobali smo minijaturni projektor idealan za praćenje Svjetskog nogometnog prvenstva

30.05.2018 u 12:44

Bionic
Reading

Multimedija iz dana u dan postaje sve pristupnija prosječnom korisniku. Dok smo prije nekoliko godina sjedili za računalima samo da bismo s prijateljima podijelili video na YouTubeu, danas nam za to ne treba ni smartfon

Rješenje za kućne zabave, roštilje i slična društvena okupljanja više kategorije dolazi u obliku Android Boxova, pametnih uređaja koji povezivanjem na internet korisniku pružaju mogućnost reprodukcije videa, aplikacija i puno toga drugog. Bilo je samo pitanje vremena, doduše, kada ćemo Android Boxove u punom smislu moći nositi sa sobom.

M6000 je, u svojoj osnovnoj namjeni, minijaturni Android Box veličine debljeg smartfona te dolazi s ugrađenim projektorom. To znači je da korisnik može gledati sadržaje bilo gdje i bilo kada, bez posezanjem za televizorom.

Sve je u paketu

Kako bi zbilja bio prenosiv, M6000 mora imati i pristup internetu, zbog čega dolazi u paketu s Alcatelovim MiFi Routerom koji ga tijekom prijenosa opskrbljuje dragocjenim podatkovnim prometom. Router koristi LTE mrežu, što znači da mu ne treba utičnica ni telefonska linija, a M6000 se bežičnim putem spaja na njega te nudi sve blagodati streaminga i gledanja sadržaja, uključujući MAXtv To Go, gdje god on bio.

Čarolija M6000 nalazi se u njegovoj praktičnoj prirodi i prenosivosti. Ako idete kod prijatelja koji ima wifi mrežu, uređaj bez problema možete spojiti na nju te ga koristiti kao Android Box i projektor. Pod ovime mislimo na reprodukciju snimljenog sadržaja na micro SD kartici, USB-u, pa čak i onog pohranjenog na smartfonu.

Obratite pažnju

Ako želite uživati u kvalitetnoj slici, morat ćete pronaći malo deblji hlad ili pričekati sumrak, s obzirom na to da projektor ima snagu 50 ANSI Lumena. Ovo je dovoljno za većinu zatvorenih prostora sa spuštenim zastorima, dok se najljepše iskustvo gledanja postiže u večernjim satima.

  • +12
M6000, slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Ozvučenje

Zvuk se reproducira putem ugrađenog zvučnika te je solidan za prvu ruku, makar uvijek možete posegnuti za obližnjim bluetooth zvučnicima ili ga čak spojiti na neke starije modele putem 3,5-milimetarskog priključka. Uređaj također dolazi s bežičnim mišem, kojim se uvelike olakšava korištenje sučelja operativnog sustava Android 7.1.2. Priključivanje vaše bežične tipkovnice će, očekivano, unos teksta dodatno ubrzati.

Prenosivost

Najljepši dio ovog uređaja njegova je mobilnost. Ako se korisnik ne želi opterećivati periferijama i zna da ga na odredištu čeka wifi mreža, M6000 je doslovno moguće strpati u džep i ponijeti bez ijedne druge periferije... osim eventualno punjača.

Ovaj uređaj je zanimljiv tehnološki novitet idealan za dočaravanje velikog ekrana tijekom prijenosa uživo poput ovogodišnjeg Svjetskoga nogometnog prvenstva koje se od 14. lipnja održava u Rusiji, kao i bilo koje druge vrste projekcije – uključujući reprodukciju fotografija s, primjerice, ljetovanja.

M6000 je dostupan u ponudi Hrvatskog Telekoma uz opciju Internet posvuda po cijeni od nula kuna uz naknadu od 85 kuna mjesečno.

Mini projektor M6000

  • Operativni sustav: Android 7.1.2
  • Procesor: CorteX-A7 Quad Core 1.2GHz
  • Interna memorija: 8GB
  • RAM: DDR3 1G
  • ROM: flash memorija do 32GB
  • Projekcija: 50 ANSI Lumena
  • Kontrast: 2000:1
  • Baterija: 3000 mAh
  • Rezolucija: 854x480
  • Podržana rezolucija: 1080p
  • Format ekrana: 4:3/16:9/16:10
  • Automatska korekcija nagiba: +/-15 vertikalnih stupnjeva
  • Zvučnik: 2W izlazne snage